Про штраф від ТЦК можна буде дізнатися в “Дії” – речник Міноборони


16:4617.07.2024

Про штраф за невчасно оновлені військово-облікові дані військовозобов’язані зможуть довідатися, зокрема, і в застосунку “Дія”. Проте це не означає, що всі, хто не оновив дані до 16 липня, будуть одразу оштрафовані. Про це сказав в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) речник міністерства оборони Дмитро Лазуткін, передає УНН.

Лазуткін пояснив, що притягнення до відповідальності за адміністративне правопорушення – це певна процедура, яка може займати від трьох місяців до року.

Ми не говоримо, що всіх будуть штрафувати автоматично. Від трьох місяців від дня виявлення і до року з моменту скоєння адміністративного правопорушення, провадження може бути відкрите. Штраф – це певна процедура. Це не одразу всім ставлять галочки, хто на сьогодні не оновив, і всім виписується автоматично штраф. Мають бути протоколи, і має бути постанова. Відповідно, люди будуть дізнаватися про ці штрафи так, як дізнаються про штрафи за перевищення швидкості, у тому ж застосунку “Дія” можна буде це зробити – розповів Лазуткін.

За його словами, оновити військово-облікові дані можна і надалі в ТЦК та СП і в застосунку “Резерв+”, проте тепер це не звільняє від штрафу, оскільки 60-денний термін для оновлення військово-облікових даних закінчився.

Лазуткін зазначив, що військовозобов’язаних, які вже оновили свої військово-облікові дані у визначений законом термін, затримувати на вулицях працівники ТЦК та СП не будуть.

Читайте: В Міноборони заявили, що автоматичні штрафи за не оновлення даних у ТЦК не передбачено



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube