ВООЗ вперше в історії опублікувала рекомендації по відмові від куріння


10:2504.07.2024

Рекомендації релевантні для всіх дорослих курців, які користуються цигарками, сигарами, пристроями для нагрівання тощо, пише ЛБ.

Голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус заявив, шо цей гайд знамееує важливу віху у світовій боротьбі зі шкідливими продуктами.

За даними ВООЗ, понад 60% курців світу – загалом їх 1.25 млрд – хочуть кинути. А це понад 750 млн людей. 70% з них не мають доступу ефективної допомоги для того, щоб змогти кинути.

ВООЗ радить нікотинозамісну терапію, варениклін, бупропіон і цитизин як ефективні засоби для припинення куріння.

У 2023 році ВООЗ ініціювала процедуру прекваліфікації лікарських засобів проти розладів, спричинених вживанням тютюну, щоб покращити глобальний доступ до рекомендованих препаратів.

У квітні 2024 року нікотинова гумка та пластир Kenvue стали першими продуктами нікотинозамісної терапії, прекваліфікованими ВООЗ.

ВООЗ також рекомендує поведінкові втручання, включаючи короткі консультації медпрацівників (від 30 сек до 3 хв), які регулярно пропонують в медзакладах, поряд із більш інтенсивною поведінковою підтримкою (індивідуальне, групове або телефонне консультування) для зацікавлених.

Читайте: На Миколаївщині відкрили нову модульну клініку, встановлену у рамках співпраці МОЗ та ВООЗ (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube