В Україні з 20-го липня пом’якшать графіки відключень: що відомо


20:4503.07.2024

До кінця липня очікується покращення ситуації у системі енергопостачання, оскільки заплановано завершення ремонтних робіт на низці енергетичних установок, які виробляють електроенергію. Про це повідомив члена Наглядової ради НЕК “Укренерго” Юрій Бойко ефірі Суспільного, пише УНН.

За словами Бойка, енергетики, на основі аналізу сезонного навантаження в системі і очікуваних графіків відновлення генеруючого обладнання після російських атак, прогнозували, що червень та липень будуть найважчим в енергосистемі.

“Можу лише підтвердити, що ми очікуємо в кінці липня покращення ситуації,тому що є низка позитивних очікувань в частині виходу з ремонту енергетичного обладнання, яке виробляє електроенергію. Також,традиційно для нашого кліматичного регіону очікується зниження температури. Ці два фактори мають пом’якшити ситуацію в системі”, – зазначив він.

Бойко наголосив, що приблизно до 20 липня ситуація буде такою ж, яка є зараз.

“У двадцятих числах липня, ми плануємо вихід з ремонтів низки генеруючих установок і відповідно має з’явитись потужність у системі, що призведе до суттєвого пом’якшення графіків. Дефіцит залишиться, але він буде набагато нижчим”, – додав Бойко.

Читайте: 4 липня у Миколаївській області вночі і після обіду вимикатимуть електроенергію 3 чергам одночасно: графік



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube