Пожежа на ракетному кораблі рф «серпухов» – спільна операція ГУР та Легіону «Свобода Росії»


16:2703.07.2024

У квітні цього року сталася пожежа на малому ракетному кораблі “Серпухов”. Стало відомо, що це була спецоперація Головного управління розвідки Міноборони України у координації з Легіоном “Свобода Росії” – підрозділом, що складається з російських добровольців і воює на стороні України.

Представники Легіону і ГУР (Андрій Юсов) дали прескоференцію, під час якої розповіли деталі операції, передають “Радіо Свобода” і пресслужба Легіону, передає 5 Канал.

Зазначається, що підпал на борту корабля влаштував російський військовий, який з 2023 року співпрацює з українськими спецслужбами. 

“Громадянин рф на позивний “Гога” служив у Балтійському флоті рф і, як твердить, хотів звільнитися через загарбницьку війну росії проти України. 2023-го він звернувся до проєкту ГУР “Хочу жить”. Відтоді допомагав українським спецслужбам і влаштував диверсію на кораблі “Серпухов”, – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що коли ризик викриття був уже надто високим, вирішили спланувати диверсію. “Гога” влаштував пожежу всередині корабля, яка пошкодила апаратуру і звʼязок. Разом із таємними документами “Гогу” з території рф вивели українські спецслужбовці, кажуть в ГУР.

Також, як передає “РБК-Україна”, наразі є підтвердження, що корабель зазнав суттєвих ушкоджень та потребує тривалого і вартісного ремонту. російські добровольці підкреслюють, що МРК “Серпухов” проєкту 21631 “Буян-М” – це один із найсучасніших ракетних катерів в складі флоту агресора, який був спущений на воду у 2015 році. Сам ракетний крейсер здатний використовувати ракети “Калібр” та “Онікс” і саме тому його виведення з бойового чергування є вкрай важливим фактом для Сил оборони України.

“У цілому, проведена акція має неабияку важливість адже, окрім того, що на тривалий час вдалось вивести з ладу один із найсучасніших ракетних кораблів, путінський режим зазнав суттєвих втрат на Балтійському флоті. Це є важливим підтвердженням того, що боротьба проти путінського режиму розгортається по всій території величезної країни, а отже агресор має використовувати все більше сил та засобів для захисту власних територій”, – заявили в проєкті “Хочу жить”.

Як повідомляло Інше ТВ, Звільнення о. Зміїний: унікальні кадри воїнів СБУ (ВIДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube