З початку 2024 року Міноборони України кодифікувало та допустило до експлуатації понад 70 БпАК (ФОТО)


19:3803.07.2024

За 6 місяців поточного року Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації понад 70 зразків безпілотних авіаційних комплексів (БпАК), всі вони вироблені в Україні. Для порівняння: минулого року Міністерство затвердило близько 60 БпАК різного призначення.

Про це повідомили в Міністерстві оборони України, передає Інше ТВ.

Безпілотні авіаційні комплекси виконують широкий спектр завдань: розвідка позицій ворога на лінії зіткнення та в тилу, коригування артилерійського вогню, завдання ударів по ворожій техніці, укріпленнях та арсеналах. Виробництво безпілотних систем є одним із пріоритетних завдань для української оборонної промисловості.

Відповідно до інформації Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки, процедура отримання номенклатурного коду НАТО для нового зразка озброєння і військової техніки (ОВТ) спрощена до 10 днів. Зразки ОВТ вітчизняного виробництва, які пройшли кодифікацію, дозволено закуповувати за кошти державного бюджету.

Фото – з офіційної сторінки Генерального штабу ЗСУ у Facebook та АрміїІнформ

Як повідомляло Інше ТВ, За шість місяців 2024 року Міноборони допустило до експлуатації майже 480 нових зразків ОВТ (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube