З держбюджету виділено 5,7 млрд.грн. на виплату ветеранам та членам їхніх сімей грошової компенсації на придбання житла


08:5003.07.2024

Міністерство у справах ветеранів України здійснило розподіл субвенцій на виплату грошової компенсації для придбання житла за трьома бюджетними програмами в обсязі 5,7 мільярдів гривень, що передбачені на 2024 рік. 

2 липня Кабінет Міністрів України затвердив цей розподіл, тож за рахунок розподілених коштів грошову компенсацію за житло цьогоріч отримають майже 2500 осіб.

Про це повідомляють в Мінветеранів з посиланням на в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександра Порхуна, передає Інше ТВ.

Кошти на придбання житла отримають: 

особи з інвалідністю внаслідок війни I – II групи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць;

особи з інвалідністю внаслідок війни I – II групи, які брали участь в бойових діях на території інших держав та члени сімей загиблих (померлих) таких ветеранів;

внутрішньо переміщені особи, які брали участь в АТО/ООС і визнані учасниками бойових дій чи особами з інвалідністю внаслідок війни III групи.

“Мінветеранів зібрав від областей зведену інформацію про потребу на виплату грошової компенсації на придбання житла. Найближчим часом місцеві розпорядники коштів вже перераховуватимуть згідно з помісячним розписом грошову компенсацію на спеціальні рахунки одержувачів, які відкриті в Ощадбанку. Після отримання коштів ветерани та члени сімей загиблих самостійно обирають житло, яке бажають придбати. Таке житло може бути, як на вторинному ринку, так і на первинному — за умови, що воно обов’язково введено в експлуатацію”, — повідомив Олександр Порхун. 

У 2023 році були розподілені 5,9 млрд грн на компенсацію понад 2,6 тис ветеранам війни та членам їх сімей. Вже 2155 з них придбали житло.

Як повідомляло Інше ТВ, єВідновлення на Миколаївщині: мешканцям вже виплачено компенсацію за пошкоджене майно на загальну суму понад 334 млн грн



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube