За шість місяців 2024 року Міноборони допустило до експлуатації майже 480 нових зразків ОВТ (ФОТО)


20:1601.07.2024

У першому півріччі 2024 року прийнято на озброєння, кодифіковано, допущено до експлуатації в Силах оборони України майже 480 зразків озброєння та військової техніки. Близько 290 з них – продукція вітчизняних зброярів.

Про це повідомив перший заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, як пише Інше ТВ, інформують в відомстві.

«З огляду на безпрецедентну високу динаміку бойових дій, потреби Сил оборони в озброєнні – величезні. Реалії війни диктують нові вимоги. Є великий запит на нові засоби розвідки, захисту, ураження. Розвиток інноваційних інструментів війни, більше сучасних систем РЕБ, безпілотних, роботизованих  систем – це те, що додає нам нових спроможностей. Вітчизняні виробники оборонної продукції у 2024 році значно наростили обсяги виробництва озброєння за широкою номенклатурою. Ведеться активна робота над розробкою та виробництвом нових зразків озброєння. Той факт, що багато хто у світі зацікавлений у досвіді застосування озброєння та  техніки, яку ми виробляємо, говорить сам за себе. За шість місяців 2024 року кодифіковано та допущено до експлуатації в Силах оборони України майже 480 зразків озброєння та військової техніки. Близько 290 з них – продукція вітчизняних виробників», – розповів перший заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Динаміка розвитку озброєння в Україні висока. Підтвердженням тому той факт, що у 2023-му році було прийнято на озброєння та допущено до експлуатації у Силах оборони понад 200 зразків ОВТ вітчизняного виробництва, а за півроку 2024-го – близько 290.

У переліку кодифікованих зразків ОВТ у першому півріччі 2024 року найбільша група – БпАК. Зокрема, БпЛА, які призначені для ведення повітряної розвідки та дрони різного призначення.

Наступна група –  це боєприпаси різних типів, найбільше для БПЛА.

Третя група за кількістю кодифікованих зразків озброєння за шість місяців цього року – це засоби зв’язку та  РЕБ.

Також у переліку допущених до експлуатації нових (модернізованих) зразків ОВТ: інженерні засоби, наземні роботизовані комплекси, засоби ближнього бою, засоби розмінування, оптико-електронні прилади.

Довідково. Кодифікація та допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НАТО дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету для підрозділів Сил оборони України.

Фото – з офіційної сторінки Генерального штабу ЗСУ у Facebook, АрміїІнформ та “Укроборонпром”

Як повідомляло Інше ТВ, Abrams, Leopard, Challenger та інші: Міноборони повідомило, скільки і якої бронетехніки допустило до експлуатації з початку повномасштабної війни (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube