В Міноборони повідомили, яку частину територій очистили від мін


06:3430.06.2024

Вже 30 тисяч квадратних кілометрів деокупованих територій України визнано такими, що не містять доказів наявності забруднення вибухонебезпечними предметами, це понад 17% від попередньої оцінки забруднення. Про це у суботу, 29 червня, заявив начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони полковник Руслан Берегуля, пише Кореспондент.

“Завдяки нашій спільній роботі площа забруднених територій вже зменшилась на 30 тисяч квадратних кілометрів. Це означає, що на цих територіях не було виявлено або було знешкоджено виявлені вибухонебезпечні предмети”, – сказав він.

За його словами, наразі найбільш забрудненими залишаються Херсонська, Харківська та Миколаївська області, де сумарно сталось понад 50% всіх інцидентів із вибухонебезпечними предметами серед цивільного населення.

Представник МО України зазначив, що для розмінування деокупованих територій від вибухонебезпечних предметів, групи розмінування сил безпеки та оборони, а також оператори протимінної діяльності використовують 78 машин механізованого розмінування як вітчизняного, так і іноземного виробництва.

Читайте: Україна прагне перейти на прямі контракти з виробниками озброєння – Міноборони



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube