Обгадитись, але схуднути. Світові зірки страждають мовчки від дорогих препаратів (ФОТО)


13:1628.06.2024

Препарати Ozempic і Wegovy від діабету, які останнім часом активно використовуються зірками першої величини для схуднення, — на слуху через їхній ефект. Завдяки їм такі знаменитості як Опра Вінфрі, Крістіна Агілера, Шерон Осборн і багато інших позбулися зайвої ваги і перетворилися на струнких і підтягнутих красунь.

Обгадитись, але схуднути. Світові зірки страждають мовчки від дорогих препаратів (ФОТО) 1
Обгадитись, але схуднути. Світові зірки страждають мовчки від дорогих препаратів (ФОТО) 4

Однак у цих препаратів є побічний ефект, про який більшості зірок дуже незручно розповідати, пише Daily Mail Australia і Фокус.

За інформацією ресурсу, знаменитості страждають від “бентежних і виснажливих симптомів з боку шлунка”, включно з втратою контролю над кишечником. Нещодавно в Гемптоні, куди напередодні Дня незалежності США стікаються багаті та знамениті, стався інцидент, пов’язаний із застосуванням Ozempic. Неназваний гість, який, за чутками, зупинявся в будинку Гвінет Пелтроу, страждав від “катастрофічної” діареї, змушений був повернутися в Нью-Йорк.

“Діарея, викликана Ozempic, стає дуже гарячою темою розмов між господарями, тому що дуже багато хто з їхніх гостей вживає її. Тож очікуйте, що пральні будуть повністю заброньовані з 4 липня”, — йдеться в повідомленні.

Видання не припускає, що Пелтроу використовувала Ozempic або подібні ліки, але ходять чутки, що гість в її будинку міг відчувати побічні ефекти під час свого перебування.

Обгадитись, але схуднути. Світові зірки страждають мовчки від дорогих препаратів (ФОТО) 3
Фото: Getty Images

Серед знаменитостей, які зізналися у вживанні таких препаратів для схуднення, як Ozempic, — Ілон Маск, Челсі Гендлер і Роббі Вільямс. У червні 2023 року комік Емі Шумер зізналася, що приймала його роком раніше, але припинила прийом через побічні ефекти.

“Я була однією з тих людей, яким було так погано”, — сказала вона.

Препарати для схуднення діють, імітуючи GLP-1, гормон, який виробляється в організмі природним шляхом і допомагає сповільнити проходження їжі через шлунок, що змушує людей відчувати себе менш голодними.

Він також змінює регуляцію апетиту в мозку, тож користувачі почуваються ситими, незважаючи на те, що їдять менше і не відчувають тяги до смачної їжі.

Клінічні випробування показують, що, згідно з інструкцією з призначення препарату, у 30% пацієнтів, які приймали Wegovy, виникає діарея, порівняно з 16% тих, хто приймав плацебо.

Згідно з інструкцією на упаковці, загальні побічні ефекти Ozempic включають запор, діарею, нудоту, блювоту і біль у животі.

Тим часом виникають і довгострокові побічні ефекти. Однією з проблем є втрата м’язової маси: випробування препаратів GLP-1 показують, що приблизно 40% втраченої ваги припадає на м’язову масу, а не на жир.

Це може мати серйозні наслідки для здоров’я. М’язи потрібні не тільки для спалювання калорій, але, наприклад, у людей середнього і старшого віку втрата м’язової маси (так звана саркопенія) тісно пов’язана зі слабкістю і ранньою смертю.

Менш поширеними ускладненнями прийому препаратів GLP-1 є камені в жовчному міхурі, прискорене серцебиття, ушкодження нирок і панкреатит — стан, за якого підшлункова залоза швидко запалюється.

Ще однією серйозною проблемою є гастропарез, важке захворювання, за якого м’язи шлунка фактично паралізуються, шлунок не випорожнюється, а хворих блює їжею, приготованою кілька днів тому. Для деяких пацієнтів єдиним засобом лікування гастропарезу може бути шлункове шунтування.

Нагадаємо, як повідомляло ІншеТВ, Ін’єкція для схуднення підкорює світ – на всіх не вистачає, ціни шокують



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube