Лазерна епіляція і алкоголь: чи можна поєднувати


11:0327.06.2024

Питання про те, чи можна поєднувати лазерну епіляцію і алкоголь, виникає у зв’язку з наявністю протипоказань до неї. Адже зі зростанням популярності послуги виникає безліч чуток щодо її безпеки та сумісності з різними аспектами повсякденного життя.

У цьому матеріалі ми дамо відповідь на це запитання разом із косметологами мережі салонів епіляції EpiLaser в Україні.

Особливості процедури

З розвитком технологій та збільшенням доступності, лазерна епіляція стала однією з найпопулярніших косметичних послуг. Вона дозволяє ефективно, безболісно і надовго позбутися волосся у небажаних місцях. Принцип її дії, заснований на використанні високоенергетичного світлового випромінювання, спрямованого на фарбуючий пігмент меланін, що міститься в волосках. Лазерний промінь із довжиною хвилі 630-1070 нанометрів, що генерується спеціальним пристроєм, проникає у волосяну цибулину, що призводить до нагрівання та її руйнування. Завдяки цьому до 30% волосків перестає рости і випадає через 2-3 тижні.

Лазерна епіляція спрямована безпосередньо на волосся, не пошкоджуючи навколишні тканини. Це забезпечує високий рівень безпеки, мінімізує ризик подразнення. Для повного усунення волосистості потрібно пройти курс із 6-14 сеансів, в залежності від індивідуальних особливостей клієнта.

Нова лазерна апаратура дозволяє точно регулювати параметри впливу, що робить її придатною для різних людей (блондинів, брюнетів, темношкірих). При цьому важливо враховувати, що світле волосся, що містить менше меланіну, потребує більшої кількості сеансів.

Останнє покоління апаратів допомагає значно знизити болючі відчуття. А унікальні системи охолодження наконечника маніпули роблять процес практично безболісним.

Алкоголь перед лазерною епіляцією

Такі напої не рекомендується вживати протягом доби до проведення процедури. Адже вплив алкоголю на організм для кожного є різним. Існує ряд особливо поширених постсиндромів від його вживання:

  • похмілля;
  • дратівливість, напруженість;
  • головний біль;
  • зневоднення;
  • нудота, блювота;
  • загальна слабкість, нездужання;
  • підвищення чутливості і набряклість шкірних покривів.

Епіляція не впливає на внутрішні органи та на організм в цілому. Але оскільки при обробці лазером частина тепла від волосяного коріння передається шкірі, то в тверезому розслабленому стані клієнт майже нічого не помічає. А за наявності алкоголю відбуваються різні хімічні та фізичні реакції в тілі, що впливають на чутливість. Це призводить до зменшення больового порогу, з можливістю отримання не найприємніших вражень від відвідування салону краси.

Алкоголь після лазерної епіляції

Через можливу набряклість і зневоднення краще утриматися від спиртних напоїв після процедури. Це може вплинути на стан шкіри, додаткове подразнення та неприємні відчуття.

Все індивідуально, кожна людина має свою реакцію на алкоголь. Але краще знати заздалегідь про те, що може статися на етапі проведення епіляції, щоб усе пройшло максимально комфортно та безпечно. Адже побічні ефекти часто зустрічаються при недотриманні правил, рекомендованих профільними фахівцями.

Наприклад, в мережі EpiLaser кожному пацієнту доносять всю необхідну інформацію про протипоказання, підготовку, догляд. Тут високотехнологічне обладнання, співробітники мають медичну освіту та великий досвід роботи. Для них дуже важливий результат та комфорт відвідувачів. Прийдіть і переконайтеся самі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube