Військова поліція зможе зупиняти тільки автомобілі, які належать військовим чи Міноборони – голова профільного комітету ВР


16:4726.06.2024

Повноваження військової поліції будуть розповсюджуватись виключно на військовослужбовців Збройних сил України і резервістів. Про військовозобов’язаних у закопроєкті, за який проголосувала Верховна Рада у першому читанні, не йдеться. В цьому запевнив голова комітету ВР із питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас в ефірі телемарафону, передає УНН.

Військова поліція – це для військових, про військових та щодо військових. Повноваження військової поліції не будуть розповсюджуватись на цивильних. Вони будуть розповсюджуватись виключно на військовослужбовців ЗСУ та резервістів, які знах одяться на зборах а отже прирівнюється до військовослужбовців – заявив Іонушас.

Він вказав, що військова поліція буде першою важливою складовою цілісною системи військової юстиції в Україні, яку планують створити.

Нардеп розповів, що законопроєкт передбачає такі функції у військової поліції як попередження, виявлення та припинення кримінальних та адміністративних правопорушень у Міноборони, ЗСУ та Державній спеціальній службі транспорту.

Також, за його словами, військова поліція буде здійснювати такі задачі:

провадження у справах про адміністративні правопорушення, віднесені законом до компетенції військової поліції;
оперативно-розшукову діяльність у випадках та на підставах ;
забезпечення правопорядку і військової дисципліни серед військовослужбовців військовозобов’язаних та резервістів під час проходження ними зборів.

Вибивати двері, зупиняти вантажівки цивільних – такого не планується. Тобто військова поліція зможе зупиняти тільки автомобілі які належать військовим чи Міноборони – заявив Сергій Іонушас.

Він запевнив, що повноваження військової поліцію будуть розповсюджуватись виключно на військовослужбовців Збройних сил України і резервістів, не на військовозобов’язаних.

Читайте: Військова поліція закликає стучати на ухилянтів – це фейк. Чим ще будуть їсти ваші мізкі найближчим часом



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube