У Британії стартували міжнародні навчання серії «Сі Бриз»: беруть участь 13 країн (ФОТО)


08:0225.06.2024

Вчора, 24 червня, у місті Глазго, Шотландія, стартували міжнародні навчання серії «Сі Бриз».

Про це повідомили в Управлінні комунікацій Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України, передає Інше ТВ.

Основна тематика цьогорічних навчань залишається незмінною – підготовка та оцінювання штабу протимінних дій ВМС ЗС України до планування та управління визначеним комплектом протимінних сил під час проведення протимінних дій та операцій, підготовка екіпажів українських протимінних кораблів до виконання дій у складі багатонаціональної тактичної групи. Окрім цього, проводитиметься і підготовка операторів комплексів Sea Fox, які безпосередньо виконуватимуть завдання з пошуку та знешкодження мін. Також заплановано підготовка штабу амфібійних дій для планування амфібійних операцій з залученням тренувальної групи експедиційних сил США.

Цьогоріч до навчань долучилися 13 країн-учасниць, серед яких, окрім України та Сполучених Штатів Америки, які виступили організаторами, також Болгарія, Швеція, Естонія, Федеративна Республіка Німеччина, Франція, Грузія, Греція, Румунія, Польща, Японія та Велика Британія, як сторона, яка приймає у себе гостей.

Очільник командування підготовки українських ВМС коммодор Дмитро Коваленко під час церемонії відкриття зазначив, що Військово-Морські Сили ЗС України працюють не просто на майбутнє, тобто післявоєнне розмінування моря, а вже сьогодні виконують бойові завдання і вже набули відповідних спроможностей, які нам необхідні. Проте екіпажі кораблів мають набути сумісності з нашими партнерами, щоб спільно в складі тактичних груп виконувати завдання у світовому океані.

Під час наступного етапу навчань на учасників чекає планування протимінних дій, злагодження сил в морі та виконання тренувальних елементів у складі визначених тактичних груп в морі.

Як повідомляло Інше ТВ, минулого вересня у Румунії проведено протимінні тренування в рамках серії міжнародних навчань “Сі Бриз”: брали участь військові 7 країн (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube