Литовська компанія передала Україні обладнання для ЛЕП для відновлення пошкодженої енергоінфраструктури


17:4320.06.2024

Литовська енергетична компанія Litgrid передає Україні третій пакет допомоги для відновлення енергосистеми, яку пошкодила рф. Про це пише УНН з посиланням на заяву Litgrid.

В компанії пояснили, що електросистеми Литви та України використовують однакові рівні напруги, які відрізняються від тих, що використовуються в багатьох європейських країнах.

Тому трансформатори та інше обладнання мережевих підстанцій, яке постачає Litgrid, також підходить для української системи електропередачі.

Голова Litgrid Рокас Масюліс пояснив, його країна модернізує власну енергосистему, аби синхронізуватись з ЄС. Тому, за його словами, на багатьох підстанціях демонтують багато справного, але вже не потрібного обладнання.

Ми підготували ще один пакет підтримки для зруйнованої війною України, енергетична інфраструктура якої постійно руйнується. (…) Ми чуємо від наших колег в Україні, що наші пристрої одразу встановлюються в мережу та допомагають відновити роботу електроенергетичної системи країни – розповів Масюліс.

Зазначається, що в рамках цього пакета допомоги Україна отримає основне та найдорожче обладнання підстанції ЛЕП. Зокрема йдеться про автотрансформатор та інше обладнання ЛЕП 330 та 110 кВ: роз’єднувачі, компресори, ізолятори, вводи для автотрансформаторів.

Читайте: Почалися литовсько-польські навчання у Сувалкському коридорі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube