Комітет Ради схвалив проєкт закону про будівництво блоків ХАЕС


18:5017.06.2024

Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг на засіданні в понеділок, 17 червня, схвалив законопроєкт про розміщення, проєктування та будівництво енергоблоків №3 і №4 Хмельницької АЕС. Про це пише Кореспондент.

Для спорудження блоків на основі реактора ВВЕР-1000 передбачено закупівлю Енергоатом ядерного палива, технологій, устаткування, установок, спеціальних неядерних матеріалів і пов’язаних із ними послуг у Westinghouse (США).

Будівництво Х3/Х4 дасть змогу збільшити річне виробництво електроенергії на 16,2 млрд кВт-год, а відпуск – на 15,4 млрд кВт-год.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, третій блок може бути під’єднаний до мережі за три роки після початку робіт із його добудови, четвертий – за чотири роки.

Фінансування будівництва енергоблоків здебільшого планується за рахунок кредитних коштів, а також власними коштами Енергоатома.

Третій блок споруджуватимуть не з нуля, а обладнання для будівельної частини третього блока готове на 80%.

У роботах зі спорудження блоків візьме участь велика кількість фахівців з тимчасово окупованої Запорізької АЕС, які виїхали з території станції.

Читайте: МАГАТЕ знов занепокоєне: поблизу ЗАЕС лунали вибухи



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube