В Японії поширюються м’ясоїдні бактерії, здатні вбити людину за два дні


21:3516.06.2024

Захворювання, викликане рідкісною “бактерією, що харчується м’ясом”, яка може вбити людину протягом 48 годин, поширюється в Японії після того, як країна послабила обмеження, пов’язані з епідемією Ковіду.

Про це повідомляє Bloomberg.

За даними Національного інституту інфекційних захворювань, який відстежує випадки захворювання з 1999 року, до 2 червня цього року було зареєстровано 977 випадків стрептококового токсичного шоку (СТШ), що перевищує рекордний показник у 941 випадок за весь минулий рік.

Стрептокок групи А (GAS) зазвичай викликає набряк і біль у горлі у дітей, відомий як “фарингіт”, але деякі типи бактерій можуть призвести до швидкого розвитку симптомів, включаючи біль і набряк кінцівок, лихоманку, низький кров’яний тиск, які можуть супроводжуватися некрозом, проблемами з диханням, відмовою органів і смертю. Люди старше 50 років більш схильні до захворювання.

“Більшість смертей трапляється протягом 48 годин, – каже Кен Кікучі, професор інфекційних хвороб у Токійському жіночому медичному університеті. “Як тільки пацієнт помічає набряк стопи вранці, до полудня він може поширитися до коліна, і він може померти протягом 48 годин”.

Інші країни пережили нещодавні спалахи. Наприкінці 2022 року щонайменше п’ять європейських країн повідомили Всесвітню організацію охорони здоров’я про збільшення випадків захворювання на інвазивний стрептокок групи А (iGAS), який включає в себе STSS. ВООЗ заявила, що зростання випадків захворювання відбулося після закінчення обмежень, пов’язаних з Covid.

За нинішніх темпів поширення інфекції, кількість випадків захворювання в Японії може досягти 2 500 цього року, а “жахливий” рівень смертності становитиме 30%, сказав Кікучі.

Кікучі закликав людей дотримуватися гігієни рук і обробляти будь-які відкриті рани. Він сказав, що пацієнти можуть мати в кишечнику газ, який може забруднити руки через фекалії.

Нагадаємо: “Синдром автоброварні”: алкоголь у крові людини з’являється, навіть якщо вона не пила – вчені



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube