В Ростовському СІЗО, де утримують українських військовополонених, відбувся бунт з придушенням. Нестиковки версій (ФОТО, ВІДЕО)


14:1916.06.2024

У російському Ростові-на-Дону в’язні Слідчого ізолятора №1 вранці в неділю захопили у заручники двох співробітників СІЗО.

Офіційно цю інформацію підтвердила російська Федеральна служба виконання покарань, передає zn.ua.

Як написав російський телеграм-канал Baza, шість затриманих вибили віконні ґрати в камері та проникли до чергової частини та взяли у заручники начальника оперативного управління та молодшого інспектора чергової служби ізолятора.

За даними каналу, серед бунтарів «є людей, які вже засуджені за терористичними статтями, а самі вони підтвердили, що є членами ІДІЛ», однак офіційно цю інформацію не підтверджували.

Ресурс Shot писав, що засуджені вимагали машину, «зелений коридор» та можливість відлетіти з країни.

Згідно з офіційними даними ФСВП РФ, російські силовики певний час вели переговори із бунтарями, однак врешті провели штурм СІЗО.

«У ході проведення спеціальної операції зі звільнення заручників у СІЗО-1 ГУФСІН Росії по Ростовській області злочинців ліквідовано, співробітників, які перебували в заручниках, звільнено, вони не постраждали», – йдеться в офіційній заяві російського відомства.

Щоправда російські офіційні ЗМІ заявляють, що один із співробітників виправного закладу отримав незначне поранення під час штурму.

Як пише Shot, під час штурму було вбито всіх шістьох учасників бунту, при цьому троє із них були живі, але померли до приїзду «швидкої».

Ресурс зазначає, що зараз силовики допитують усіх співробітників СІЗО а також перевірять на зв’язок із ліквідованими терористами. За однією з версій слідства, вбитим під час штурму злочинцям могли дати телефони та доступ до мобільного зв’язку інші заарештовані.

В свою чергу паблік Gulagu.net стверджує, що вся ця операція – постановка.

“Спецназ убив шістьох ув’язнених у СІЗО-1 Ростова, які брали участь у т.зв. “захопленні заручників”. Самі їх озброїли і забезпечили мобільним зв’язком, самі їх і вбили, щоб жоден із них не зміг розповісти про роль оперативників ГУФСВП і ФСБ у цьому шоу і т. зв. “оперативну роботу” з ними.

Жоден із керівників ФСБ і ФСВП не зможе виразно пояснити, як у ввіреній їм установі шестеро радикально налаштованих засуджених змогли скоординуватися без допомоги оперативників оперативного відділу СІЗО-1 і оперативного управління ГУФСВП Ростовської області, яке очолює полковник Олександр Богма, який зіграв головного заручника в цій драмі”.

У захопленому ростовському СІЗО тримали українських військовополонених, а у “вбитих під час штурму” руки були закуті в наручники. Про що замовчують в офіційних зведеннях про НП, стверджує Можем объяснить.

В Ростовському СІЗО, де утримують українських військовополонених, відбувся бунт з придушенням. Нестиковки версій (ФОТО, ВІДЕО) 1
В Ростовському СІЗО, де утримують українських військовополонених, відбувся бунт з придушенням. Нестиковки версій (ФОТО, ВІДЕО) 3

Ув’язнених, які захопили заручників у СІЗО-1, убито під час штурму, стверджує ФСВП. При цьому на тілах двох – наручники (фото 1, 2). Про дивацтва і нестиковки в НП “МО” розповіла засновник фонду “Русь сидящая” Ольга Романова.

Захват стався ще вночі, каже Романова. “Вони якимось чином одночасно звільнилися з кількох камер. Сусіди по камері не стали піднімати тривогу. У них був зв’язок, були мобільники”.

В ніч на неділю в СІЗО чомусь перебував високопоставлений начальник – підполковник, голова оперативного управління обласного ФСВП Олександр Богма. Він став одним із заручників (фото 3). “Богма там навіть не працює, що він робив у СІЗО вночі у вихідні?”

В У СІЗО-1 утримуються українські військовополонені. “Деяких із них також звинувачують за терористичними статтями. Не здивуюся, якщо до вечора в бунті ІДІЛівців знайдуть “український слід”, як це було після теракту в Крокусі. Не здивуюся, якщо декого з тих, хто вижив під час штурму, добили”. ТАСС із посиланням на органи вже повідомив, що захоплення заручників готувалося не один місяць і могло координуватися ззовні”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube