КНДР призупиняє відправку повітряних куль зі сміттям до Південної Кореї


12:5803.06.2024

Північна Корея оголосила про намір припинити відправляти повітряні кулі зі сміттям через кордон на південь до свого сусіда. Разом з тим Пхеньян пообіцяв поновити таку практику у разі, якщо з Південної Кореї знову будуть надіслані з повітря листівки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Зазначається, що загалом Північна Корея вже встигла відправити у такий спосіб 15 тонн сміття за допомогою 3500 повітряних куль.

За словами віце-міністра оборони КНДР Кіма Кан Іра, Південь набув “достатньо досвіду того, наскільки це неприємно і скільки зусиль потрібно докласти, щоб зібрати сміття”, про що йшлося в повідомленні державного інформагентства КНДР KCNA.

Між тим Сеул пригрозив вжити “нестерпних” заходів проти Північної Кореї за пересилання повітряних куль зі сміттям через кордон. Вони можуть включати використання пропаганди з гучномовців, спрямованої на КНДР.

Після засідання Ради національної безпеки Південної Кореї в Офісі президента Юн Сук Йоля повідомлялося, що обговорювалося питання відповіді на відправлення Пхеньяном понад 700 повітряних куль зі сміттям через міцно укріплений кордон, щоб дратувати свого сусіда.

Крім того, Рада нацбезпеки засудила й одночасне з “повітряним засміченням” глушіння GPS як “ірраціональний акт провокації”.

Сеул не виключає відновлення роботи гучномовців після припинення такої практики у 2018 році після саміту з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, повідомив журналістам високопоставлений чиновник в офісі Юна.

Читайте: КНДР знову атакувала Південну Корею повітряними кулями зі сміттям



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube