Сьогодні відкривається 77-й Каннський кінофестиваль: як там буде представлена Україна


11:2214.05.2024

Сьогодні, 14 травня, відкривається 77-й Каннський кінофестиваль.

Фільмом-відкриття на фестивалі стала французька комедія «Le Deuxième Acte» (Друга Дія) Quentin Dupieux, який не братиме участь у конкурсній програмі.

Про це повідомляють в ДержКіно України, передає Інше ТВ.

В основному конкурсі фестивалю братимуть участь 19 фільмів.

Цьогоріч головою журі стала Greta Gerwig, — режисерка відомого фільму «Барбі».

До складу журі увійшли: Omar Sy (французький актор), Ebru Ceylan (турецька акторка), Lily Gladstone (американська акторка), Eva Green (французька акторка), Nadine Labaki (ліванська режисерка), Juan Antonio Bayona (іспанський режисер), Pierfrancisco Favino (італійський актор), Kore-eda Hirokazu (японський режисер).

З 14 травня на кіноринку Marché du Film – Festival de Cannes  працюватиме Український національний павільйон, який створений з метою  сприяння розвитку та підтримки української кіноіндустрії.  В межах павильону відбудуться різноманітні заходи з представниками сфери та дистриб’юторами, а також будуть проведені панельні дискусії:

16 травня — «Ukrainian film industry Opportunities, prospects for cooperation and distribution in the face of war», про українську кіноіндустрію, її можливості, перспективи співпраці та дистриб’юції в умовах війни. Також, відбудеться захід присвячений Дню вишиванки.

17 травня — «Stolen history of Ukraine: let’s coproduce to bring it to the big screen», яка присвячена проблемі вкраденої історії України та про можливості копродукції.

18 травня — «What Do Women Speak About: Narratives Of Female Cinematographes In Ukraine And Worldwide In The Context Of War», метою дискусії є об’єднання жінок-кінематографісток з України та інших країн, щоб висвітлити тонкощі ремесла на тлі конфлікту. Заглиблюючись у свої наративи, вони ділитимуться інсайтами, викликами та перемогами, пропонуючи унікальний погляд на перетин жіночності, кінематографа та глобального ландшафту війни.

19 травня — «A new generation of Ukrainian film industry», яка висвітлить розвиток кіноосвіти та доступ до неї в умовах війни.

Український національний павільйон організовано Державним агентством України з питань кіно, у співпраці з Marché du Film – Festival de Cannes, Київським міжнародним кінофестивалем «Молодість», ГО «УкрКіноФест» та  Українською Кіноасоціацією.

Як повідомляло Інше ТВ, Творці “20 днів у Маріуполі” привезли “Оскар” в Україну і розповіли про реакцію світу на фільм (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube