Site icon inshe.tv

Ізраїльська армія активізує операції на півдні Гази та закликає десятки тисяч жителів Рафаха евакуюватися

Ізраїльська армія активізує операції на півдні Гази та закликає десятки тисяч жителів Рафаха евакуюватися 1

Ізраїль активізує військові операції на півдні Гази і тому віддав розпорядження ще десяткам тисяч палестинців залишити місто Рафах, розташоване поблизу єгипетського кордону.

Про це пише ВВС, передає Інше ТВ.

Листівки та повідомлення, що скидаються з повітря, а також повідомлення в соціальних мережах закликають жителів східних районів міста попрямувати до Аль-Мавасі — прибережного району, який Ізраїль називає «розширеною гуманітарною зоною».

Ізраїль заявив, що продовжить заплановані операції в Рафаху, незважаючи на попередження США та інших союзників про те, що наземний наступ може призвести до подальших жертв серед цивільного населення та гуманітарної кризи.

У суботу президент США Джо Байден заявив, що припинення вогню в Газі можливе вже хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників, які утримуються угрупуванням.

За ізраїльськими даними, 128 людей залишаються в заручниках ХАМАС, 36 з них, ймовірно, загинули.

Агентство AFP з посиланням на очевидців повідомило про авіаудари, нанесені в ранні години неділі в районі контрольно-пропускного пункту «Рафах» на єгипетському кордоні.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила у соціальній мережі X, що протягом останньої доби війська вели прямі бойові зіткнення з бойовиками ХАМАС у Рафаху. За даними ЦАХАЛ, у цьому районі солдати виявили кілька підземних тунелів, які використовуються бойовиками.

Минулого дня по всій території сектора Газа було нанесено десятки авіаударів. У суботу ввечері ЦАХАЛ заявив, що «завдає ударів по терористичним цілям ХАМАС у районі Джабалії», на північному краю сектора Газа.

За повідомленнями ізраїльських ЗМІ, вночі ХАМАС випустив серію ракет по портовому місту Ашкелон, розташованому за 10 км на північ від кордону з сектором Газа.

За даними газети Times of Israel, троє людей отримали легкі поранення — одна з ракет потрапила прямо до їхнього будинку.

Як повідомляло Інше ТВ, Нє – то нє. Ізраїль відповів США на погрози позбавити його американської зброї.

Exit mobile version