Site icon inshe.tv

Потужний викид корональної маси Сонця найближчим часом досягне Землі

Потужний викид корональної маси Сонця найближчим часом досягне Землі 1

Субота, як очікується, буде неспокійною для нашої планети, адже 11 травня очікується геомагнітна буря, яка стане наслідком кількох викидів корональної маси на Сонці. Ці вибухи почалися 7 травня й тривали аж до 9 травня. Очікується, що CME об’єднаються в один безперервний потік і почнуть прибувати до планети десь наприкінці 10 травня, пише 24.

Останні кілька тижнів Сонце особливо активне, адже спалахи відбуваються набагато частіше, ніж зазвичай, а потужність їхня рідно падає нижче класу M. Нещодавно ми бачили кілька дуже потужних спалахів класу X, найпотужніших вибухів, що їх здатна продукувати наша зоря.

Зазвичай викиди корональної маси подорожують від Сонця до планети від 1 до 5 днів, залежно від їхньої потужності та, як наслідок, швидкості. Хоча наші технології не можуть передбачати такі події з високою точністю, аналіз показує, що слід очікувати збурення з силою G4 (максимально можлива – G5).

Судячи з того, що магнітометри, розташовані по всій планеті, вже почали потроху реагувати на зміну магнітного поля Землі, геомагнітну бурю можна вважати розпочатою – перші CME уже зіткнулися з магнітним полем.

Магнітні бурі можуть мати деякі наслідки:

На жаль, поки що важко сказати, як довго триватиме магнітна буря.

Читайте: Магнітні бурі у травні 2024 року: чого очікувати протягом останнього місяця весни

Exit mobile version