Site icon inshe.tv

На Миколаївщині прокуратура через суд вимагає від Веснянської громади зареєструвати право власності на протирадіаційне укриття

На Миколаївщині прокуратура через суд вимагає від Веснянської громади зареєструвати право власності на протирадіаційне укриття 1

Миколаївською окружною прокуратурою установлено, що в межах Веснянської сільської територіальної громади розташована нежитлова будівля площею близько 1300 кв м, в підвальне приміщення якої вбудована захисна споруда цивільного захисту – протирадіаційне укриття, що здатне розмістити 350 осіб.

При цьому, використання вказаного нерухомого майна здійснюється органом місцевого самоврядування із порушенням вимог чинного законодавства – без державної реєстрації права власності.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Об’єкти нерухомості перебувають у власності територіальної громади ще з 2021 року. Втім, упродовж 3 років рада не здійснила жодних дій щодо оформлення та державної реєстрації права власності на ці об’єкти.

Зазначена бездіяльність чиновників створює передумови для зловживань у розпорядженні майном та ризики безпідставного вибуття його із власності територіальної громади.

Щоб запобігти можливому відчуженню чи іншим протиправним діям з нерухомістю, Миколаївська окружна прокуратура звернулася до суду. Наразі судом відкрито провадження у справі.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині прокуратура через суд вимагає забезпечити належний стан укриття у Березнегуватому

Exit mobile version