У словацькому місті ведмідь покалічив людей. І це не вперше


12:1818.03.2024

Двоє людей перебувають у лікарні після нападу ведмедя в словацькому місті Ліптовський Мікулаш, повідомили в екстрених службах.

49-річна жінка отримала травму плеча, а 72-річному чоловікові було надано медичну допомогу у зв’язку з раною на голові, підтвердили чиновники, повідомляє ВВС.

Повідомляється, що поліція вивезла ведмедя з міста до лісу.

На відео, розміщених у соціальних мережах, видно, як ведмідь бігає по дорозі, а на одному з них він кидається на людину на тротуарі.

Ця новина з’явилася наступного дня після того, як 31-річна білоруська жінка, ймовірно, розбилася на смерть, намагаючись врятуватися від бурого ведмедя в сусідніх Низьких Татрах.

Вона йшла з чоловіком через густий ліс і круті яри, коли на них напав ведмідь.

За словами чоловіка, вони з жінкою розбіглися в різні боки. Пізніше її тіло було знайдено пошуковим собакою невдовзі після того, як він покликав на допомогу.

За останні роки в Словаччині сталася низка нападів ведмедів, включаючи один смертельний напад у 2021 році, який, як повідомлялося, став першим у Словаччині за останнє століття.

Покращення захисту навколишнього середовища в Центральній і Східній Європі з 1989 року означає, що ведмеді повернулися до своїх природних ареалів через Карпатський гірський хребет, який простягається від Румунії через Західну Україну до Словаччини і Польщі.

Деякі члени популістсько-націоналістичної коаліції Словаччини закликали послабити захист ведмедів, щоб регулювати зростання їхньої чисельності за допомогою полювання.

Міністерство навколишнього середовища заявило, що разом з Румунією представить на наступному засіданні Ради міністрів навколишнього середовища ЄС пропозицію про переведення ведмедів до списку видів, що охороняються, оскільки їхня чисельність означає, що вони більше не перебувають під загрозою зникнення і можуть бути вибірково винищені.

Дослідники, однак, стверджують, що в Словаччині не спостерігається різкого зростання чисельності ведмедів, яка, за їхніми оцінками, залишається стабільною і становить близько 1275 особин.

Нагадаємо також: Страждаєте від безсоння? Ведмеді на Закарпатті теж не сплять, і ось чому (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube