Російські окупанти можуть здійснити прорив на будь-якій ділянці фронту через брак боєприпасів у ЗСУ – ISW


06:0615.03.2024

В Інституті вивчення війни застерегли, що російські війська можуть здійснити несподіваний прорив, якщо Україна надаватиме пріоритет секторам, де триває найбільше боїв, перекидаючи туди озброєння та боєприпаси з інших ділянок фронту.

Про це пишуть «Букви» з посиланням на ISW.

Дефіцит боєприпасів та іншого військового обладнання в Україні внаслідок затримок у наданні військової допомоги США може зробити нинішню українську лінію фронту більш крихкою, ніж вказує відносно повільне просування Росії в різних секторах. Пріоритет найбільш інтенсивним секторам може створити вразливі місця в інших місцях, якими російські сили захочуть скористатися для раптового та несподіваного просування, якщо постачання озброєння для ЗСУ скорочуватиметься.

Аналітики пояснюють, що збереження Росією ініціативи на полі бою збільшує ризики такого розвитку подій, оскільки дозволяє російському військовому командуванню вирішувати збільшити або зменшити операції в будь-якому місці вздовж лінії за бажанням.

Німецьке видання Der Spiegel 12 березня опублікувало інтерв’ю з неназваними українськими командирами, які заявили, що майже всі українські частини та з’єднання змушені розподіляти боєприпаси та техніку через загальну нестачу озброєння і що деякі українські підрозділи можуть утримувати нинішні позиції, лише якщо російські війська “не атакуватимуть повною силою”.

Тож, наголошується, що нижча інтенсивність російських наступальних зусиль проти секторів, які зараз не є пріоритетними, ймовірно, приховує ризики для українських сил у цих районах через нестачу боєприпасів і дестабілізації на раніше відносно стабільній ділянці лінії фронту.

Як повідомляло Інше ТВ, З початку доби на фронті – 68 бойових зіткнень, найбільше ворожих атак відбито на Новопавлівському, Авдіївському та Лиманському напрямках, – Генштаб



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube