Фільм «20 днів у Маріуполі» номінований на премію «Оскар» як найкращий документальний фільм


17:1523.01.2024

“20 днів у Маріуполі”, жахлива хроніка Мстислава Чернова про обложене українське місто та міжнародних журналістів, які залишилися там після вторгнення Росії, номінована на премію “Оскар” як найкращий документальний фільм.

Про це повідомляє Associated Press, передає Інше ТВ.

Фільм спільного виробництва AP та PBS “Frontline” був знятий протягом перших трьох тижнів війни в Україні, на початку 2022 року. Чернов, український журналіст і режисер, прибув до Маріуполя за годину до того, як Росія почала обстрілювати портове місто. З ним були фотограф Євген Малолєтка та польова продюсерка Василіса Степаненко.

Світлини та історії, які вони зафіксували, – смерть 4-річної дівчинки, свіжовикопані братські могили, бомбардування пологового будинку – непохитно задокументували похмурі, невблаганні реалії облоги Маріуполя, що розгорталася.

Їхні роботи, разом з роботою Лорі Хіннант, минулого року отримали Пулітцерівську премію за громадську діяльність і були відзначені в номінації “Пулітцерівська премія за фоторепортажі з місця подій”. Після прем’єри “20 днів у Маріуполі” на кінофестивалі “Санденс” рік тому фільм Чернова був визнаний одним з найважливіших неігрових фільмів року. Він також був номінований на премії BAFTA, Гільдії продюсерів і Гільдії режисерів за найкращий документальний фільм, а також увійшов до шорт-листа Оскарівської кіноакадемії як найкращий міжнародний фільм.

Як повідомляло Інше ТВ, Фільм «20 днів у Маріуполі» потрапив до шортлиста премії «Оскар» одразу в двох номінаціях



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube