Після скандалу з Bihus.іnfo та Ніколовим директорка ІMI вимагає від влади відреагувати на тиск на журналістів


07:3217.01.2024

Директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк вимагає від влади відреагувати на системний тиск на журналістів. Так вона 16 січня прокоментувала у Facebook тиск на журналіста Юрія Ніколова та команду Bihus.іnfo, пише Gordon.ua.

“Якщо сьогодні до вечора не буде жорсткої реакції влади на системний тиск на журналістів, буде дуже і дуже погано для України як для демократичної держави. Учора – атака на розслідувача “Наших грошей” Юрія Ніколова, сьогодні – на Bihus.іnfo. До того був системний тиск на “Детектор медіа” і Севгіль Мусаєву, “Бабель” та інші медіа”, – зазначила вона.

За словами Романюк, цілеспрямоване полювання на медіа, стеження, запис прихованого відео – неприпустимі в демократичній країні. 

“І мені дуже шкода спостерігати приклади, які нагадують часи [президента-втікача Віктора] Януковича. І яким у 2024 році точно не місце”, – зазначила директорка ІМІ.

16 січня на YouTube-каналі “Народна правда” з’явилося відео, де співробітники проєкту розслідувань Bihus.іnfo, імовірно, вживають наркотичні речовини. Керівник проєкту Денис Бігус у відеозверненні до аудиторії заявив про звільнення операторів, які потрапили на відео.

“Народна правда” стверджує, що відео зняли на новорічному корпоративі Bihus.іnfo. У відео також потрапили записи телефонних розмов кількох працівників проєкту.

Із журналістів проєкту на ролику видно лише Марію Землянську, однак у відео немає кадрів, де б вона вживала наркотичні речовини. Інші герої відео – оператори, SMM-спеціалісти й відповідальний із питань безпеки.

На це відео відреагував сам Бігус. Він підтвердив, що на ньому знято новорічний корпоратив, але зазначив, що на відео – частина команди проєкту, а саме – оператори. Журналісти, як стверджував ресурс, зі слів Бігуса, наркотиків не вживали.

Бігус запевнив, що наслідком таких дій будуть кадрові чистки. В описі відео також ідеться, що сьогодні всі, хто співпрацює з Bihus.іnfo, зроблять тести на вживання наркотиків. Про результати керівник проєкту обіцяє повідомити в Telegram-каналі Bihus.іnfo.

Читайте: На квартиру журналіста-розслідувача напали невідомі, а потім перевели стрілки на нібито військових (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube