Британія готова завдавати авіаударів по хуситах, щоб протистояти їх атакам у Червоному морі


22:1301.01.2024

Велика Британія розглядає можливість нанесення авіаударів по єменських хуситах. Лондон без вагань вживе “прямих заходів” у зв’язку з їхніми нападами на вантажні судна в Червоному морі.

Про це заявив міністр оборони Британії Грант Шаппс, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Telegraph.

Він підкреслює той факт, що есмінець типу 45 HMS Diamond збив безпілотний літальний апарат хуситів у порядку самооборони в Червоному морі на початку грудня.

“Як показав есмінець HMS Diamond на початку місяця, ми готові вжити прямих заходів, і ми без вагань вживемо подальших заходів для стримування загроз свободі судноплавства в Червоному морі. Хусити не повинні відчувати непорозуміння. Ми маємо намір притягнути зловмисних суб’єктів до відповідальності за незаконні захоплення і напади”, – заявив міністр.

Це сталося після того, як у неділю ВМС США знищили три човни хуситів, убивши щонайменше 10 повстанців, які намагалися проникнути на борт контейнеровоза в Червоному морі. Вертольоти ВМС США з сусідніх військових кораблів відкрили вогонь по невеликих човнах після того, як вони атакували контейнеровоз Maersk Hangzhou.

Читайте: Перша група українських пілотів вже вчиться керувати винищувачами F-16 після завершення базової підготовки у Великій Британії



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube