Перша група українських пілотів вже вчиться керувати винищувачами F-16 після завершення базової підготовки у Великій Британії


10:0626.12.2023

Перша група українських пілотів, які пройшли підготовку у Королівських ВПС Великої Британії, зараз навчається керувати винищувачами F-16 у Данії, завершивши базову програму підготовки у Великій Британії.

Про це йдеться в пресрелізі Міністерства оборони Великої Британії, передає Інше ТВ.

Королівські ВПС Великої Британії розпочали навчання льотної майстерності та англійської мови у серпні в рамках внеску Великої Британії до міжнародної Коаліції з посилення військово-повітряних сил України, яка об’єднує союзників і партнерів, що працюють разом над зміцненням військово-повітряного потенціалу України.

Група була сформована з шести досвідчених українських бойових пілотів-винищувачів, які пройшли спеціальну авіаційну підготовку з англійської мови з метою підвищення їхньої здатності брати участь у тренуваннях і підтримці коаліції.

Ще десять українських пілотів-стажерів взяли участь у мовній підготовці і залишаються у Великій Британії для продовження практичної базової льотної підготовки, а також для вивчення таких важливих навичок, як авіаційна медицина і підготовка до роботи на центрифугах.

Програма покликана надати пілотам навички, необхідні для переходу до наступного етапу підготовки на винищувачах країн-партнерів, і наблизити майбутніх українських пілотів до стандартного підходу до виконання польотів за стандартами НАТО.

Пілоти, які проходять базову льотну підготовку, проводять практичні заняття на літаках Grob Tutor з досвідченими інструкторами Королівських ВПС Великої Британії, вивчаючи загальні процедури управління, пілотування за приладами, навігацію на середньому та низькому рівнях, а також польоти в строю.

Паралельно з підготовкою пілотів десятки українських авіаційних техніків також проходять підготовку з англійської мови, орієнтовану на інженерні спеціальності.

Як повідомляло Інше ТВ, нещодавно Нідерланди прийняли рішення розпочати підготовку перших F-16 для передачі Україні.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube