Ситуація на лівобережжі Херсонської області може бути розцінена як невдала для РФ – британська розвідка


18:0222.11.2023

На півдні України тривають бої в районі населеного пункту Кринки, де українські морські піхотинці утримують плацдарм на лівому березі Дніпра, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, пише Iнтерфакс.

“Бої в районі Кринків за масштабами поступаються деяким великим битвам війни, але російське керівництво розцінить їх як украй невдалі”, – наголошується в повідомленні.

Зазначено, що Україна особливо ефективно використовує малі ударні безпілотні літальні апарати, а російські ВПС здійснюють значну кількість вильотів на підтримку фронтових військ, переважно запускаючи боєприпаси з-за меж досяжності ППО України.

Водночас наземні бойові дії характеризувалися безладними боями піхоти та артилерійськими перестрілками на складній лісистій місцевості.

У британському міністерстві нагадали, що Росія вивела війська з правого берега Дніпра рік тому, майже напевно маючи на меті утримати українські війська на захід від річки, зберегти спокій у цьому секторі й вивільнити російські сили в інших місцях.

Читайте: ЗСУ змогли просунутись на Херсонщині – ISW



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube