Південна Корея планує заборонити їсти собак. Але не зразу


19:3817.11.2023

Південна Корея заявляє, що заборонить їсти собаче м’ясо, і планує прийняти відповідний закон до кінця цього року.

Про це пише Sky News.

Закон, який покладе край традиційній, але суперечливій практиці, матиме трирічний пільговий період, а з 2027 року собаче м’ясо буде повністю заборонене.

Корейська практика вживання в їжу собачого м’яса викликала критику з боку захисників тварин за кордоном, але також зростає опозиція всередині країни, особливо з боку молоді.

“Настав час покласти край соціальним конфліктам і суперечкам навколо споживання собачого м’яса шляхом прийняття спеціального закону, щоб покласти цьому край”, – заявив на засіданні в п’ятницю Ю Юй Донг, політичний керівник правлячої Партії народної влади.

Уряд і правляча партія внесуть цього року законопроект про введення заборони, сказав він, додавши, що впевнений, що він буде прийнятий за двопартійної підтримки.

У минулому законопроекти про заборону собачого м’яса зазнавали невдачі через протести представників галузі, а також через занепокоєння щодо життєдіяльності фермерів та власників ресторанів.

Запропонована заборона передбачатиме трирічний пільговий період та фінансову підтримку для підприємств, які припинять торгівлю м’ясом собак.

Вживання собачого м’яса в Південній Кореї є набагато менш поширеним, ніж раніше, але його все ще їдять деякі літні люди та подають у деяких ресторанах.

Минулорічне опитування Gallup Korea показало, що 64% респондентів виступають проти споживання собачого м’яса. Опитування показало, що лише 8% респондентів їли собачатину протягом останнього року, порівняно з 27% у 2015 році.

Перша леді Кім Кон Хі була активним критиком споживання собачого м’яса і разом зі своїм чоловіком, президентом Юн Сук Йолом, прихистила безпритульних собак.

Згідно з урядовими даними, в країні налічується близько 1150 розплідників собак, 34 боєнь, 219 дистриб’юторських компаній і 1600 ресторанів, де подають собаче м’ясо.

Зоозахисники привітали перспективу заборони.

“Мрія здійснилася для всіх нас, хто так наполегливо боровся за припинення цієї жорстокості”, – йдеться в заяві Міжнародного гуманного товариства.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube