В Італії заборонили м’ясо, вирощене в лабораторіях


21:2117.11.2023

Уряд Італії заборонив виробництво та продаж м’яса, вирощеного в лабораторії. Таке рішення ухвалили, щоб зберегти кулінарну спадщину. Про це повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Зазначається, що закон, ухвалений італійськім парламентом у четвер, також забороняє використання термінів, що описують продукти рослинного походження як м’ясо. Міністр сільського господарства країни Франческо Лоллобриджида підтримав це рішення, додавши, що він сподівається, що Європейський Союз дотримуватиметься подібних правил.

Культивоване або клітинне м’ясо створюється шляхом збирання клітин живих тварин і забезпечення їх поживними речовинами, щоб вони вирощувалися в біореакторах, перш ніж стати м’ясним продуктом, готовим до споживання. ЄС поки що не схвалив продаж м’яса, вирощеного в лабораторії. Лише у Сінгапурі й США дозволено продаж цього продукту.

Good Food Institute Europe, який представляє альтернативну білкову індустрію, розкритикував заборону Італії.

«Цей законопроект не лише позбавляє споживачів вибору, але й ізолює Італію від інвестицій і створення робочих місць, які пропонує ця галузь що розвивається», – заявила Франческа Галлеллі, консультант зі зв’язків з громадськістю GFI Europe.

Читайте: На Закарпатті за участі італійських інвесторів побудують зерновий “сухий порт”



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube