Україна готова до початку опалювального сезону – Міненерго


15:0210.10.2023

Накопичених запасів енергоносіїв та об’єктів генерації достатньо для проходження опалювального сезону. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук, передає УНН.

«Для успішного проходження опалювального сезону Україна планувала накопичити 14,7 млрд куб газу, а минулого тижня ця позначка вже перевищила 15,7 млрд куб. Згідно з графіком триває масштабна ремонтна кампанія усіх об’єктів генерації та розподілу електроенергії. Зокрема, минулого тижня вийшли з поточних ремонтів три потужні блоки теплових електростанцій», – сказала Світлана Гринчук.
прифронтових регіонах підготовка до зимового сезону ускладнена через обстріли.

Представниця Міненерго запевнила, що пошкоджені об’єкти відразу ж ремонтуються, хоча подекуди це несе пряму загрозу ремонтним бригадам.

«Ремонтні бригади неодноразово попадали під обстріли, нажаль, серед членів бригад є загиблі та поранені. Бригади працюють у контакті з військовими, але повністю убезпечити цих людей поки що немає можливості. Тим більше, ворог здійснює прицільні атаки по ремонтним бригадам», – уточнила вона.

Читайте: «Миколаївоблтеплоенерго» теж готується до опалювального сезону: на Намиві замінюють велику ділянку тепломережі (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube