У Румунії проведено протимінні тренування в рамках серії міжнародних навчань “Сі Бриз”: брали участь військові 7 країн (ФОТО)


07:3318.09.2023

Протягом цього тижня у місті Констанца, Румунія, проводилися міжнародні тренування з розмінування в рамках серії міжнародних навчань “Сі Бриз 2023”. Головним завданням заходу було забезпечення безпеки цивільного судноплавства у Чорному морі.

Про це повідомили в Командуванні ВМС ЗСУ, передає Інше ТВ.

Метою тренувань було визначено підготовку протимінних сил та засобів ВМС країн-партнерів, планування та проведення протимінних дій за стандартами НАТО, набуття відповідного рівня взаємосумісності щодо виконання завдань за призначенням у міжнародному середовищі.

У комплексі тренувань, окрім України, брали участь представники шести країн-партнерів, а саме: США, Румунія, Болгарія, Турецька Республіка, Французька Республіка та Велика Британія.

У рамках навчань основну увагу було приділено підготовці особового складу до планування та проведення дій або операцій з підводного розмінування, у тому числі із використанням підводних безпілотних систем. Також відпрацьовувався порядок обміну інформацією згідно з протоколами НАТО.

Представники країн, що долучилися до протимінних тренувань, вважають, що учасники навчання досягли поставленої мети і отримали велий об’єм корисних навичок щодо проведення спільних протимінних дій.

Як повідомляло Інше ТВ, У Великій Британії розпочався комплекс тренувань у межах серії навчань “Сі Бриз”



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube