Ін’єкція для схуднення підкорює світ – на всіх не вистачає, ціни шокують


20:5704.09.2023

Данська компанія Novo Nordisk удруге трохи більше, ніж за місяць запустила в Європі ін’єкцію для схуднення Wegovy. Цього разу у Великій Британії.

Про це інформує Reuters.

Щотижнева ін’єкція буде доступна у Сполученому Королівстві шляхом контрольованого та обмеженого запуску.

Wegovy, як показано, допомагає пацієнтам зменшити масу тіла приблизно на 15% при використанні разом із фізичними вправами та зміною способу життя. Препарат доступний у США, Норвегії, Данії та, станом на кінець липня, у Німеччині.

“Ми уважно стежимо за попитом Wegovy і працюємо з регулювальними органами та постачальниками, щоб забезпечити людям, які живуть з ожирінням, доступ до лікування і залишатися на ньому”, – йдеться в заяві компанії.

Компанія намагається задовольнити попит, навіть незважаючи на збільшення виробничих потужностей, і її генеральний директор заявив Reuters минулого місяця, що “пройде кілька років”, перш ніж компанія зможе задовольнити весь ринок.

У попередньому повідомленні про ціни Simple Online Pharmacy, британська мережа онлайн-аптек, повідомила Reuters, що буде стягувати з пацієнтів від 199 до 299 фунтів стерлінгів ($251-$377) за щомісячну поставку. Це включає в себе консультацію з лікарем загальної практики, а також витрати на виписку рецепта і видачу ліків.

У Сполучених Штатах препарат продається за ціною від 1350 доларів на місяць.

У березні NICE рекомендував використовувати Вегові дорослим, які мають принаймні одне захворювання, пов’язане з вагою, та індекс маси тіла 35, але лише в рамках спеціалізованої схеми управління вагою Національної служби охорони здоров’я (NHS).

Рекомендація NICE також закликає застосовувати препарат Вегові “протягом максимум двох років”.

Novo заявила, що препарат буде доступний як за програмою контролю ваги NHS, так і “приватно через зареєстрованого медичного працівника”.

Компанія не повідомила, який обсяг поставок буде доступний у Британії.

Не відразу було зрозуміло, якими будуть наслідки того, що препарат буде доступний через приватних медичних працівників.

“Оскільки ми очікуємо, що в осяжному майбутньому пропозиція буде обмежена, частина наявних запасів буде виділена для використання тільки в рамках NHS, щоб дозволити медичним працівникам виконувати рекомендації NICE”, – йдеться в заяві компанії Novo.

Близько 50 000 пацієнтам в Англії, які мають на це право, можуть бути призначені Вегові через спеціалізовані служби NHS з контролю ваги, повідомив представник NHS у своїй заяві.

“Незважаючи на глобальні обмеження поставок, NHS Англії вживає заходів, щоб почати впроваджувати рекомендації NICE щодо контролю ваги, одночасно працюючи над відновленням поставок цього класу препаратів для людей з діабетом 2 типу”, – сказав представник NHS.

Згідно зі звітом Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) за 2019 рік, майже кожен третій дорослий у Сполученому Королівстві страждає на ожиріння, що є найвищим показником у Європі.

Захворювання, пов’язані з надмірною вагою, становлять 8,4% витрат на охорону здоров’я, а в поєднанні зі зниженням продуктивності на ринку праці це зменшує ВВП Великобританії на 3,4%, йдеться у звіті.

У червні британський уряд заявив, що планує запустити пілотну програму з вивчення того, як такі уколи, як Wegovy, можуть призначатися пацієнтам з ожирінням лікарями загальної практики, хоча на той момент дата запуску Wegovy була невідома.

Минулого тижня агентство Reuters повідомило, що поставки препарату Wegovy були обмежені в Німеччині менш ніж через місяць після його запуску на найбільшому європейському фармацевтичному ринку, що підкреслило виклик для амбіцій компанії Novo в Європі.

На початку вказуючи ціни, британська мережа інтернет-аптек Simple Online Pharmacy, що буде стягувати з пацієнтів від 199 до 299 фунтів стерлінгів ($ 251-$ 377) за щомісячне постачання. Це включає консультацію з лікарем загальної практики та витрати на рецепт.

У Штатах препарат продається за 1350 доларів на місяць.

Застосування Wegovy

У березні Національний інститут здоров’я та догляду (NICE) рекомендувала використовувати Wegovy у дорослих з принаймні одним станом, пов’язаним з вагою, та індексом маси тіла 35, але лише в рамках спеціалізованої схеми контролю ваги Національної служби охорони здоров’я (NHS).

Рекомендація NICE також закликає використовувати Wegovy максимум два роки.

“Оскільки ми очікуємо, що пропозиція буде обмежена в найближчому майбутньому, частка доступної пропозиції буде виділена для використання тільки в рамках NHS, щоб дозволити медичним працівникам впроваджувати вказівки NICE”, – заявляє Novo.

Необхідність ліків проти ожиріння в Британії

Близько 50 тис. пацієнтів в Англії, які мають на це право, можуть бути призначені Wegovy через спеціалізовані служби контролю ваги NHS.

“Попри глобальні обмеження постачання, NHS England вживає заходів, щоб почати впроваджувати керівництво NICE щодо управління вагою, одночасно працюючи над відновленням постачання цього класу препаратів для людей з діабетом 2 типу”, – сказав представник Національної служби охорони здоров’я.

Згідно зі звітом Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) за 2019 рік, майже кожен третій дорослий страждає ожирінням у Британії, що є найвищим показником у Європі. Захворювання, пов’язані з надмірною вагою, становлять 8,4% витрат на охорону здоров’я, а в поєднанні з нижчим обсягом виробництва на ринку праці це знижує ВВП країни на 3,4%.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube