Білоруські прикордонники запросили наших “на борщ” – на їхньому боці. Наші відповіли (ВІДЕО)


16:5431.05.2023

Білоруські прикордонники увімкнули співробітникам Держприкордонслужби України аудіозапис із запрошенням на борщ, а по суті – з пропозицією перейти на їхній бік.

Відповідний запис виклав “Белсат”.

На записі жіночий голос звертається до українських прикордонників, називаючи їх по-радянському “товаришами”. Запис лунає українською мовою. Стверджується, що гарячі страви в обох країнах дуже схожі, але є й невеликі відмінності – в український борщ прийнято додавати квасолю, а в білоруський – більше картоплі. Голос каже, що борщ – це унікальна страва східнослов’янської кухні, якої немає в європейських кухнях.

“Коли вам більше не буде з чого готувати ваш борщ, переходьте на наш бік. Спробуйте наш білоруський борщ! Не пошкодуєте!” – завершує голос.

В Україні їм відповіли:

“Новий прєдсєдатєль білоруських прикордонників вирішив, що нагодовані підлеглі – краще, ніж озброєні! Тож поки техніка в боксах, бульбоІПСО всім складом рвануло переписувати рецепт українського борщу на білоруський мотив!
Проте, скільки бульби в «щі» не додавай, виходить «союзная похльобка»…
Одним словом, гарна спроба, але НІ!
Тому звертаємось до вас з наступним:
нешановані нами, не товариші, білоруські прикордонники!
Нещодавно ви згадали про схожість білоруського та українського борщу з незначними відмінностями.
Проте ви, як завжди, сильно помилилися.
Ваш борщ дуже відрізняється від нашого. Бо нині білоруський борщ радше схожий на РОСІЙСЬКІ ЩІ, навіть якщо ви додаєте туди більше картоплі.
Він зовсім не той самий, як це було до моменту, коли для його приготування ви використали ніж, яким встромили у спину українців.
Прикро мати сусідів, які, говорячи про якусь ідентичність та рідство, тяжіють до того, щоб бути рабами і не мають із нами нічого спільного.
Назавжди закарбуйте собі в пам’яті і у вашій кулінарній книзі, що українці – свободолюбива нація. За свою незалежність ми завжди боремося. Натомість ви на це не здатні і вже багато років знаходитесь у полоні одного тирана та одного бункерного діда.
Тож ваше нинішнє картопляне вариво, що за консистенцією подібне до тюремної баланди, аж ніяк не схоже на наш український борщ.
Ми не раби, щоб куштувати ваш білоруський борщ.
Натомість радимо вам змінити «інгредієнти» і стати вільним народом, а не насильно ув’язненими.
А до того – їжте самі, не вдавіться.
До себе вас не кличемо і наполегливо радимо залишатися на своїй території. Бо пошкодуєте!”, – попередили українські прикордонники.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube