НКРЕКП прийняла рішення, яке має пришвидшити призначення субсидій


17:0512.04.2023

7 квітня 2023 року НКРЕКП на своєму засіданні прийняла постанову «Про оприлюднення інформації для користувачів програми житлових субсидій».

Це рішення допоможе налагодженню ефективнішої комунікації між виконавцями/надавачами житлово-комунальних послуг і Пенсійним фондом України та оптимізації процедури доступу таких отримувачів до інформації стосовно діючих цін/тарифів на комунальні послуги.

Про це повідомили в НКРЕКП, передає Інше ТВ.

Рішенням НКРЕКП рекомендовано ліцензіатам, що здійснюють діяльність з постачання електричної енергії споживачу, з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, з постачання природного газу, які здійснюють постачання природного газу побутовим споживачам, з розподілу природного газу, розміщувати через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України актуалізовану інформацію щодо кожного побутового споживача комунальних послуг для подальшої автоматичної обробки і аналізу.

Таким чином, буде максимально автоматизований процес отримання субсидій – до одного кліку в електронному кабінеті на сайті Пенсійного фонду України або в Дії.

Такий механізм спрямований на максимальне спрощення процедури звернення та швидке прийняття рішення щодо надання соціальних виплат, коли отримувачу житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг не потрібно витрачати час на пошук тієї чи іншої інформації, заповнювати бланки, стояти в чергах, а потім тривалий час очікувати рішення.

Як повідомляло Інше ТВ, На соцвиплати у березні направили понад 40 млрд гривень – Мінфін



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube