Навіщо потрібен молоковідсмоктувач в період годування 


14:2010.04.2023

Якісні молоковідсмоктувачі для матусь — вироби, що значно полегшують життя жінок під час лактації. Користь такого пристосування доведена спеціалістами з грудного вигодовування та мамами всього світу. Якщо ви не знаєте, навіщо потрібно зціджувати молоко і як у цьому допоможе спеціальний прилад, читайте в статті.

Навіщо потрібен молоковідсмоктувач в період годування  1

Коли потрібно зціджуватися

Навіть під час нормальної лактації бувають моменти, коли годування грудьми з певних причин стає неможливим або ускладненим. Наприклад, дитину потрібно залишити без мами на кілька годин, або малюк погано смокче груди через хворобу. Зціджування в цьому випадку допоможе розв’язати відразу дві проблеми:

  • забезпечити немовля повноцінним і оптимальним для нього харчуванням;
  • зберегти лактацію.

Також зціджування в період грудного годування показане в наступних випадках:

  • Дитина на тривалий час залишається без матері. Якщо жінці потрібно поїхати у справах, вона завжди може залишити запас молока для годування крихітки.
  • Згідно з рекомендаціями лікаря малюка потрібно годувати з пляшечки. Такі призначення педіатри зазвичай роблять матусям передчасно народжених і слабких немовлят, у яких не вистачає сил смоктати груди.
  • Мати хворіє і не може прикладати немовля до грудей. У цьому випадку регулярне зціджування допоможе зберегти лактацію до одужання.
  • Годування дуже болісне для жінки. Часто це пов’язано з травмуванням сосків. Тріщини й подразнення ніжної шкіри перешкоджають правильному прикладанню малюка до грудей. До загоєння ранок дитину можна годувати з пляшечки зцідженим молоком.
  • Є небезпека лактостазу. Малюк не завжди в змозі висмоктати все молоко. Щоб уникнути проблем зі здоров’ям, матусі потрібно зціджувати надлишки, інакше застій може призвести до мастита.
  • Молоко виділяється в недостатній кількості. Якщо жінка зціджуватиметься частіше і зокрема використовуватиме молоковідсмоктувач, з цією проблемою вдасться швидко впоратися.
Навіщо потрібен молоковідсмоктувач в період годування  3

Чим зручний молоковідсмоктувач

Молоковідсмоктувач — простий у використанні прилад, що розроблений з урахуванням анатомічних особливостей жіночих грудей. Пристосування допомагає безболісно і без особливих зусиль налагодити лактацію, зцідити молоко та збільшити його вироблення.

Сучасні відсмоктувачі молока бувають:

  • механічні;
  • електричні.

У першому випадку процес зціджування здійснюється вручну шляхом стискання гумової «груші». Електричні моделі працюють самостійно (від мережі або елементів живлення) і не вимагають додаткових зусиль з боку жінки. Найефективнішими вважаються моделі, що зціджують обидві груди одночасно, мають опцію регулювання сили тяги та швидкості всмоктування. Купити такий прилад можна в інтернет-магазині «Пампик» з доставленням по Києву та всій Україні.

На що звертати увагу під час вибору

Щоб відсмоктувач для грудей був зручним і корисним у використанні, слід враховувати наступні характеристики:

  1. Конструкція. Усі деталі пристрою, навіть найдрібніші, мають легко зніматися і збиратися. Це дозволяє ретельно вимити молоковідсмоктувач після використання, виключити застій молока і розмноження мікробів у важкодоступних ділянках.
  2. Якість матеріалів. Усі елементи конструкції мають бути виготовлені з безпечних нетоксичних матеріалів — силікону або поліпропілену, що витримує термооброблення (кип’ятіння/стерилізацію) за високої температури.
  3. Набір для зціджування. Зручно, коли до молоковідсмоктувача додається футляр або сумка для зберігання, вкладки для бюстгальтера, пляшечка з соскою для годування, чаша з кришкою для зберігання зібраного молока. Такі моделі в різній комплектації ви знайдете на сайті Pampik.

Пам’ятайте: найкраще харчування для немовляти — молоко матусі. Правильно підібраний молоковідсмоктувач спростить зціджування і допоможе зберегти нормальну лактацію. Нехай ваш малюк росте здоровим!  



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube