Site icon inshe.tv

На українців протягом тижня очікує мінлива погода, іноді з аномальним теплом – прогноз

На українців протягом тижня очікує мінлива погода, іноді з аномальним теплом – прогноз 1

В Україні із заходу на схід відбувається швидкий перенос повітряних мас, переміщуються рухливі циклони та антициклони, а тому цього тижня погода буде мінливою та нестійкою. Такий прогноз на порталі Meteoprog дав синоптик Ігор Кібальчич, передає УНН.

«Умови погоди у більшості областей України очікуються мінливими та нестійкими. Спостерігатимуться коливання температури повітря, атмосферного тиску і періодичне випадання опадів. В середньому, температурне тло збережеться вище за кліматичну норму, лише на початку тижня за умов антициклональної діяльності та розсіяної хмарності очікується морозна погода в більшості областей, особливо в західній та північній частині країни», – прогнозує синоптик.

Деталі

У понеділок, 19 грудня, очікується мінлива хмарність, без опадів. На дорогах у північних та західних областях місцями ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с, у західній частині південний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі у західних і північних областях становитиме -15…-10 °С, на решті території -8…-3 °С. Вдень повітря прогріється до -5…0 °С, на північному заході -9…-4 °С.

У вівторок, 20 грудня, вночі опадів не передбачається, вдень у північній частині та на Поліссі пройде невеликий сніг, мокрий сніг. На решті країни без опадів. Вітер південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі у північних та Харківській областях становитиме -12…-7 °С, на решті України -8…-3 °С. Вдень максимальні значення досягнуть -2…+3 °С.

У середу, 21 грудня, очікується невеликий сніг, мокрий сніг, місцями з дощем у північних, центральних та східних областях. У західній та південній частині переважно без опадів. Вітер південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі -4…+1 °С, вдень -1…+4 °С, на крайньому півдні та в Криму місцями до +7 °С.

У четвер, 22 грудня, в Україні переважно без опадів, лише у північних та західних областях очікується мокрий сніг та дощ. Вітер південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря в нічний час становитиме -2…+3 °С, вдень 0…+5 °С, на півдні до +8 °С.

У п’ятницю, 23 грудня, пройдуть невеликі опади у вигляді мокрого снігу та дощу у західних, північних та місцями у центральних областях країни. У південній та східній частині без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі -2…+3 °С, вдень +2…+7 °С, на півдні та в Криму +8…+10 °С.

На вихідні, 24 – 25 грудня, очікується волога і тепла погода на всій території України. Пройдуть невеликі, подекуди помірні дощі. Імовірні тумани. Вітер утримається західної чверті, 5 – 10 м/с. У нічний час температура повітря становитиме -1…+4 °С, вдень повітря прогріється до +3…+8 °С, на півдні до +10 °С.

Exit mobile version