Окупанти вбили на Харківщині дитячого письменника Володимира Вакуленка. Його «Татусеву книгу» перевидадуть, щоб допомогти родині


21:3529.11.2022

Письменника, перекладача й громадського діяча Володимира Вакуленка вбили російські окупанти. Його тіло було знайдено та ідентифіковано в одній з могил на місці масового поховання в Ізюмському лісі.

Щоб творчий спадок Володимира жив, видавництво Старого Лева перевидає збірку дитячих віршів Володимира Вакуленка «Татусева книга», вперше видану у 2014 та проілюстровану Наталкою Гайдою.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці видавництва, передає Інше ТВ.

«Загибель Володимира Вакуленка – це невимовна втрата для нас всіх. Видавництво Старого Лева щиро співчуває родині та всім близьким Володимира. Віримо, що винних в його смерті буде покарано.

«До останнього моменту я трималася за нитку надії, що Володя живий. – говорить Мар’яна Савка, письменниця й головна редакторка видавництва. – Ми давно хотіли перевидати його «Татусеву книгу», але сподівалися, що Володя живий і сам підпише договір на перевидання. Сьогодні я розмовляла по телефону з його мамою, Оленою Григорівною, і ми домовилися, що книжка якомога швидше піде до друку. Ми хочемо хоч у такий спосіб підтримати родину Вакуленків і перш за все Віталіка, в якого не залишилося тата, який любив його понад усе, але залишаться татові вірші, присвячені йому».

Увесь прибуток від майбутнього видання буде передано родині Володимира Вакуленка, його батькам та сину Віталіку», – йдеться в повідомленні видавництва.

Як повідомляло Інше ТВ, В Ізюмі в підвалі ліцею знайшли документи рашистів – списки особового складу, накази, карти, всього 13 мішків (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube