Site icon inshe.tv

В Тоскані знайшли відразу 24 стародавні статуї, це може “переписати історію” (ФОТО)

В Тоскані знайшли відразу 24 стародавні статуї, це може "переписати історію" (ФОТО) 8

Італійські археологи знайшли в Тоскані 24 стародавні бронзові статуї, що прекрасно збереглися. Скульптури лежали в районі руїн давньоримських лазень у провінції Сієна, за 160 км від Риму.

Про це повідомляє ВВС.

Статуї віком близько 2300 років зображують давньоримських богів – Гігіею, Аполлона та інших. Деякі експерти вважають, що потенційно знахідка може “переписати історію” і суттєво доповнити наші знання про Стародавній Рим.

Твори мистецтва знайшли безпосередньо під давньоримськими термами, разом із 6000 бронзових, срібних та золотих монет. Період з другого століття до нашої ери до першого століття нашої ери був для прадавньої Тоскани “часом великих змін”, кажуть у міністерстві культури Італії. Саме тоді провінція з етруської стала давньоримською.

Джакопо Таболлі, молодший професор Університету для іноземців у Сієні, який очолює археологічні роботи, вважає, що статуї могли занурити в термальні води в рамках якогось ритуалу. “Ти даєш щось воді, тому що сподіваєшся, що вода дасть тобі щось натомість”, – пояснює він психологію мешканців стародавнього світу.

Таболлі зазначає, що так багато етруських і давньоримських статуй з бронзи й теракоти в Італії ще не знаходили. “Це унікально ще й тому, що більшість досі знайдених нами статуй цього періоду були теракотовими”, – додає вчений.

Тепер статуї відновлять у лабораторії найближчого міста Гросетто, а потім виставлять у музеї Сан-Кашано-дей-Баньї.

Массімо Осанна, керівник управління державних музеїв Італії, називає знахідку найважливішою з 1972 року. Тоді археологи знайшли бронзових “воїнів з Ріаче”, виготовлених у 460-450 роках до н.е. “Це, безумовно, одна з найзначніших бронзових знахідок в історії стародавнього Середземномор’я”, – каже він.

Одна зі знайдених статуй
Одна зі знайдених статуй
Одна зі знайдених статуй
Одна зі знайдених статуй
Одна зі знайдених статуй
Одна зі знайдених статуй
Одна зі знайдених статуй
Exit mobile version