Site icon inshe.tv

В Укренерго пояснили, чому світло виключають не за графіком

В Укренерго пояснили, чому світло виключають не за графіком 1

Українцям пояснили різницю між аварійними і плановими відключеннями електроенергії, та хто їх запроваджує. З роз’ясненням вийшла НЕК “Укренерго”, пише УНН.

У компанії пояснили, чому місцеві обленерго повідомляють про застосування аварійних відключень (ГАВ), в той час, як в Укренерго повідомляє про застосування графіків погодинних відключень (ГПВ). “Річ у тому, що ГПВ і ГАВ – заходи стабілізації роботи енергосистеми, які доповнюють один одного”, – вказали у компанії.

Як пояснили в Укренерго, погодинні відключення діють до того моменту, коли диспетчер того чи іншого обленерго бачить в себе на моніторі різке одночасне збільшення споживання електроенергії. Для уникнення додаткових аварій він ухвалює рішення про застосування екстрених заходів, тобто графіків аварійних відключень на території області.

А коли надмірне споживання та загроза перенавантаження мереж минає, замість аварійних відключень продовжують діяти погодинні.

“Саме з цієї причини електроенергія може зникати не в ті години, які заявлені енергетиками в вашій місцевості, а відключення тривати довше, ніж заявлено”, – пояснили в Укренерго.

Читайте: Транспортники звернулися до регулятора через підвищення тарифів Укренерго

Exit mobile version