Site icon inshe.tv

Ядерні ризики існують, але стан російського ядерного потенціалу викликає запитання – Резніков

Ядерні ризики існують, але стан російського ядерного потенціалу викликає запитання - Резніков 1

Міністр оборони України Олексій Резніков не взявся оцінювати ризик застосування Росією тактичної ядерної зброї, зазначивши при цьому, що її якість та стан викликає запитання.

“Ризики завжди є. Маючи такого сусіда з ядерним потенціалом, завжди є можливість, що він психоне. Наскільки це у відсотках? Я не берусь сказати. Чи залишилися у них носії? Так, лишилися. Його можна донести і “Іскандерами”, і “Калібрами”, і літаками. Якої вони якості та стану – у мене запитання”, – сказав він в ексклюзивному інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Якось я спілкувався з другим президентом Леонідом Кучмою, який вже завершував передачу Росії ядерної зброї. Він нагадав, що навіть якщо б цей ядерний потенціал не віддали, у 1997 році у нього закінчувався термін придатності. Його все-одно треба було списувати та утилізувати. Ми його весь віддали до Росії. Тому запитання: а в якому стані цей мотлох у Росії?” – сказав міністр.

Він нагадав, що українські ракети “Сатана” у Росії ще на озброєнні, “ми їх робили понад 40 років тому. І постає запитання: хто їх обслуговує, за якими документами і скільки років цим інженерам… Тому можна натиснути кнопку, але це може бахнути прямо там”, – сказав Резніков.

Читайте: Резніков: завдяки Bushmaster ЗСУ вийшли на річку Оскіл

Exit mobile version