Site icon inshe.tv

Букінгемський палац показав могилу Єлизавети II (ФОТО)

Букінгемський палац показав могилу Єлизавети II (ФОТО) 1

Букінгемський палац на офіційній сторінці у Twitter показав останню обитель королеви Єлизавети II, опублікувавши фото надгробної плити Її Величності у каплиці короля Великобританії Георга VI. Якщо раніше на цій плиті були тільки імена Георга VI та його дружини Єлизавети, то зараз до них додалися імена їхньої дочки-королеви та її чоловіка, принца Філіпа, герцога Единбурзького.

Дві пари імен розділяє зірка ордена Підв’язки — найвищого лицарського ордена Сполученого Королівства.

Навколо плити стоять квіти та вінки, зокрема — і з труни Єлизавети II, квіти для якої, за інформацією ЗМІ, збирав особисто принц Чарльз.

Єлизавета II померла 8 вересня у своєму шотландському маєтку Балморал. Після її смерті набув чинності план похорону “Лондонський міст”, де детально розписаний кожен з 10 днів прощання з королевою. Труну з її тілом перевезли до Единбурга, а потім доставили до Лондона.

На прощання з королевою з’їхалися сотні світових лідерів, серед яких була і перша леді України Олена Зеленська, яка встигла зустрітися з Кейт Міддлтон, а сотні тисяч підданих розтяглися на багатогодинну чергу в Лондоні. Люди чекали моменту, щоб востаннє побачити труну з тілом королеви у Вестмінстер-холі. Серед тих, хто відстояв у черзі 12 годин, був і футболіст Девід Бекхем.

У Віндзорі на прощання з господинею привели її улюблених коргі Муїка та Сенді, а також поні Емму. На останній службі були присутні найближчі члени сім’ї.

Новим королем Великобританії став принц Чарльз, старший із чотирьох дітей Єлизавети II. Тепер він носить ім’я Карла III.

Exit mobile version