Site icon inshe.tv

Стали відомі переможці грантової програми Netflix для українських кінематографістів

Стали відомі переможці грантової програми Netflix для українських кінематографістів 1

Гранти від Netflix на розробку сценаріїв в межах програми у співпраці з Українською кіноакадемією та House of Europe отримали 48 українських проєктів. Про це повідомила пресслужба Української кіноакадемії, пише ЛБ.

Кожна із 48 команд грантоотримувачів у складі продюсера та сценариста отримає гранти у розмірі 15 000 доларів на розробку сценарію, а також можливість долучитися до ексклюзивних онлайн-сесій з міжнародними експертами галузі. Онлайн-сесії будуть проводити викладач кіношколи UCLA Алекс Франклін, сценаристка Барбара Ненс, Netflix International Originals Крістофер Мак, телекритик Давид Б’янкуллі, виконавчий продюсер і телевізійний коуч Джо Вулф, а також відбудуться дві спеціальні сесії-розмови з творцями відзначеного нагородами документального фільму “Для Сами” – режисерським дуетом Ваад Аль-Катеб та Едвардом Вотсом і з авторами польського серіалу від Netflix “Повінь” (High Water) – Анною Кепінською (продюсерка) і Каспером Байоном (сценарист).

Ця ініціатива Netflix покликана допомогти українським кіномитцям в Україні та по всьому світу, які постраждали або були переміщені через війну, з метою продовження та розвитку їх роботи.

До участі в програмі було подано 717 проєктів, які пройшли технічний відбір. З них 157 становлять документальні проєкти, 190 – ігрові серіали та 370 – повнометражні фільми.

Переможцями програми стали:

ОРИГІНАЛЬНІ ПОВНОМЕТРАЖНІ ІГРОВІ ФІЛЬМИ

ОРИГІНАЛЬНІ ІГРОВІ СЕРІАЛИ

ДОКУМЕНТАЛЬНІ ПРОЄКТИ

Проєкти оцінювала команда українських експертів: Наталія Стрибук (продюсерка), Олеся Лук’яненко (креативна продюсерка), Сергій Зленко (представник України в Eurimages), Алік Шпилюк (кіноексперт, артдиректор Української кіноакадемії), Олексій Гладушевський (продюсер, сценарист), Сергій Буковський (документаліст), Дар’я Бассель (продюсерка, директорка індустрійної платформи Docudays UA), Аліна Горлова (режисерка, сценаристка) та Геннадій Кофман (продюсер, член Правління та Відбіркової ради Docudays UA).

Netflix не брав участі в оцінці матеріалів та не бере на себе зобовʼязань щодо проєктів.

Читайте: Netflix полностью прекратил работать в России

Exit mobile version