Site icon inshe.tv

В Генпрокуратурі пояснили, як і чим могли вбити полонених “азовців” в Оленівці

В Генпрокуратурі пояснили, як і чим могли вбити полонених "азовців" в Оленівці 1

Термобаричний боєприпас, імовірно, став джерелом вибуху в колонії у тимчасово окупованій Оленівці Донецької області, внаслідок якого загинули десятки українських військовополонених.
Про це у відповідь на запит “Німецької хвилі” повідомили в Офісі генпрокурора України (ОГПУ).

Зазначають, що джерелом могла стати “капсула з горючою сумішшю термобаричного вибуху вогнеметів типу “Джміль”, “Джміль-М”, “Рись”.

Вказують, що слідчі дійшли такого висновку за підсумками аналізу відеозаписів, що є у вільному доступі, за участю фахівців.

Водночас, наголосили в ОГПУ, у кримінальному провадженні “триває проведення судової комплексної експертизи зброї та слідів і обставин її використання, вибухотехнічної, пожежно-технічної експертиз”.

За словами президента України Володимира Зеленського, навмисні вбивства з боку російських окупаційних сил українських військовополонених у тимчасово окупованій Оленівці – одна з найжахливіших сторінок в історії Європи.

3 серпня генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що організація готує групу експертів для розслідування загибелі полонених в Оленівці. Головою місії було призначено генерала Карлоса душ Сантуша Круза з Бразилії. “Місія намагатиметься встановити факти інциденту й доповісти про це генеральному секретареві після завершення своєї роботи”, – говорилось у повідомленні ООН стосовно створення місії, оприлюдненому 22 серпня. Інформації про те, що представники ООН чи МКЧХ отримали доступ до колонії в Оленівці немає.

Exit mobile version