Site icon inshe.tv

В Запоріжжі затримали зрадника – здавав позиції ЗСУ, був корегувальником, просився до розстрільних груп (ФОТО, ВІДЕО)

В Запоріжжі затримали зрадника - здавав позиції ЗСУ, був корегувальником, просився до розстрільних груп (ФОТО, ВІДЕО) 1

Контррозвідка затримала чоловіка, який, за даними слідства, працював на ФСБ РФ, коригував вогонь по Запоріжжю, планував вступити до російських розстрільних груп і отримати одну з керівних посад в окупаційній адміністрації. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Зазначається, що підозрюваний був завербований кадровим працівником 5 служби ФСБ для розвідувально-підривної діяльності у прифронтовому регіоні. Росіян цікавили дані про розміщення ЗСУ, їхній особовий склад, техніку та “звіти” про ракетні удари по Запоріжжю.

YouTube video player

За даними СБУ, він передавав дані через спеціально створений анонімний Telegram-канал, описував свої спостереження та додавав фото. Ці дані окупанти використовували для коригування ударів по Запоріжжю та планування диверсій. Підозрюваний отримував гроші через електронні перекази.

СБУ: Затримано агента ФСБ – він був коригувальником, хотів вбивати та стати гауляйтером

У спецслужбі також зазначають, що фігурантові обіцяли одну з керівних “посад” в окупаційній адміністрації у разі захоплення міста, а сам він хотів приєднатися до “розстрільних груп”, щоб катувати та вбивати українських захисників, зокрема добробатівців.

Під час обшуків СБУ вилучила телефони, які використовувалися для спілкування з російськими координаторами, та банківську картку, на яку надходили гроші від ФСБ. Затриманому повідомили про підозру у держзраді, його відправили до СІЗО.

Exit mobile version