Site icon inshe.tv

На Южнобузькому напрямку россійські агресори активно застовують авіацію – зведення Генштабу

На Южнобузькому напрямку россійські агресори активно застовують авіацію - зведення Генштабу 1

Українські військові відбили наступи окупантів на кількох напрямках. Зокрема, росіяни намагалися прорвати оборону неподалік Марʼїнки, проте зазнали втрат і відійшли.

Про це повідомляється у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Зазначається, що росіяни зосереджують основні зусилля на Сході з метою встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями в межах їх адміністративних кордонів. Продовжують бойові дії для утримання тимчасово захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької і Миколаївської областей.

При цьому зберігається подальша загроза авіаційних та ракетних ударів по об’єктах військової та критичної інфраструктури на всій території України.

На Південнобузькому напрямку окупанти зосереджують зусилля на недопущенні просування підрозділів Сил оборони вглиб тимчасово зайнятої ними території.

Окрім цього, залишається високою інтенсивність обстрілів із озброєння танків та артилерії позицій українських військ вздовж лінії зіткнення. Не припиняється повітряна розвідка безпілотниками.

Росіяни завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Миколаїв, Луч, Лимани, Нова Зоря, Новомиколаївка, Кобзарці, Любомирівка, Киселівка, Андріївка, Лозове, Білогірка, Осокорівка, Потьомкине, Зелений Гай, Біла Криниця, Балка Хутірська та Іванівка.

Наступальні дії противника у районах Білогірки та Лозового українські бійці зупинили та відігнали загарбників назад.

Exit mobile version