Site icon inshe.tv

ООН направить місію в Оленівку для розслідування загибелі полонених «азовців»

ООН направить місію в Оленівку для розслідування загибелі полонених «азовців» 1

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив у середу, що розпочне місію зі встановлення фактів нападу на прифронтове українське місто Оленівка, під час якого загинули в’язні, утримувані підтримуваними москвою сепаратистами.

Про це пише Reuters, передає Інше ТВ.

Росія та Україна вимагали розслідування, сказав Гутерріш журналістам. За його словами, зараз готується технічне завдання для місії, яка потребує згоди росії та України.

Як повідомляло Інше ТВ, оприлюднені супутникові фото бараку в Оленівці, які показують колонію до та після вбивства українських полонених. Внаслідок “ракетного удару” не вилетіла жодна цеглина, ліжка не посунулися ні на сантиметр тощо. Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що міжнародні експерти переконані, що причиною вибуху у колонії з українськими військовополоненими в окупованій Оленівці була російська термобарична зброя.

Як ми повідомляли, росіяни не допустили представників Міжнародного Червоного Хреста у колонію в Оленівці

Читайте також: захисники Азовсталі здалися в полон під гарантії ООН та Міжнародного Червоного Хреста. Українські силові органи вимагають інспекції гарантів до Оленівки

За Оленівку: родичі полонених захисників «Азовсталі» вимагатимуть відставки голови Міжнародного Червоного Хреста

Міжнародний Червоний Хрест відхрестився від гарантій щодо безпеки полонених захисників «Азовсталі»

В рф хочуть підкинути на місце знищення “азовців” залишки українських боєприпасів, – розвідка США

Exit mobile version