Site icon inshe.tv

Демченко – Ливику: Вместо обещанных вами 100 тыс.грн. селяне получили 2 кучи щебня

Демченко - Ливику: Вместо обещанных вами 100 тыс.грн. селяне получили 2 кучи щебня 1

Депутат облсовета Татьяна Демченко назвала необоснованными обвинения народного депутата Украины Александра Ливика, высказанные им  в адрес сельчан, перекрывших движение по Кировоградской трассе. Кроме того, его заявление о 100 тыс. грн., якобы выделенных им на ремонт трассы, она считает дезинформационной «уткой». На самом деле вместо обещанного А. Ливиком  селяне получили две кучи высыпанного в конце села щебня…

 Приводим текст Открытого письма Демченко к Ливику, опубликованного 27 февраля в газете «Еланецкий вестник»:

 ВІДКРИТИЙ ЛИСТ НАРОДНОМУ ДЕПУТАТУ УКРАЇНИ ЛІВІКУ О. П.

відносно відповідальності перед виборцями Єланецького району за повну бездіяльність у питанні ремонту доріг державного значення

ШАНОВНИЙ ОЛЕКСАНДРЕ ПЕТРОВИЧУ!

            Жителі Єланецького району вкрай стурбовані жахливим станом доріг, а вірніше, елементарним бездоріжжям. Люди, які проживають у с. Водяно-Лорино, с. Семенівка, с. Возсіятське, с. Ольгопіль – а це майже піврайону – не мають змоги добратися до райцентру. Відстань 20-30 км вони долають за 2-3 години майже по-пластунськи. Проїзд до обласного центру по дорогах державного значення Кіровоград – Миколаїв, Єланець – Нова Одеса практично неможливий. Автобусне сполучення у більшості напрямків – відсутнє. Вище зазначених доріг державного значення – немає, є напрямки.

            Ви, шановний  Олександре Петровичу, як народний депутат України нині вимагаєте притягти до відповідальності організаторів перекриття Кіровоградської траси 24.02.2016 р. Хоча Ви особисто  нічого не зробили  ні у 2014 році, ні у 2015 році, ні у 2016 році для того, щоб суттєві  кошти на ці дороги були виділені  з Державного бюджету.

Нині на сайті обласної ради оприлюднено проект рішення сесії обласної ради  «Про затвердження Програми розвитку автомобільних доріг загального користування Миколаївської області на 2016-2018 роки». Як видно з цього документа,  на означені вище дороги держава не виділяє нічого, в той же час на поточний та капітальний ремонти траси Н-11 Дніпропетровськ – Миколаїв виділяється 200 млн. грн.

            Проводжу паралель: коли люди з Нового Бугу  блокували трасу Н-11 – з ними був нардеп Вадатурський А. О., який не тільки з розумінням поставився до проблеми, а й приклав певні зусилля, щоб у поточному році були виділені кошти з Державного бюджету на цю трасу.

А що ж Ви особисто, як народний депутат, зробили у цьому напрямі?

            Державних коштів на проблемні шляхи в Єланецькому районі поки що немає і чи будуть – невідомо. Їх ніхто не обіцяє.

            Більшість виборців нашого району вважає, що саме Вас необхідно притягнути до відповідальності за повну бездіяльність у цьому питанні.

Окремо хочу зазначити щодо коштів у вигляді 100 тис. грн., які начебто Ви дали  Водяно-Лоринській сільській раді на ремонти доріг під час Вашого першого візиту в село Водяно-Лорино (коли там була перекрита траса).

По-перше, на ремонти доріг – це мізер.

По-друге, чому ця «озвучена» Вами сума коштів так і не надійшла на спецрахунок  Водяно-Лоринської сільської ради?

            По-третє,  за два тижні після перекриття траси у с. Водяно-Лорино, коли Ви з «барського плеча» нібито дали ці гроші, – насправді в село завезли ваших всього три машини щебеню.

            Нині в кінці села Водяно-Лорино є дві невеликі купи щебеню:  більша купа щебеню  – з ґрунтом та менша купа – чистого щебеню (кажуть, вашого). Селяни контролюють цей процес і знають, що ваш щебінь майже «золотий» – вартістю близько 300 грн. за 1м3 і «золоті» автопослуги  перевізників цього щебеню.

            Поки що активних робіт на Кіровоградській трасі не спостерігається.

                Тому висновок такий: перекриття траси – це не «політичне замовлення», як Ви стверджуєте, а відчай людей і неможливість побачити навіть трохи світла в кінці тунелю. Це не ми «продолжаем будоражить людей», а як раз Ви своєю повною бездіяльністю змушуєте людей йти на крайні кроки, – щоб звернути увагу на себе і на проблеми державного значення, які Ви зобов’язувалися вирішувати, коли обиралися депутатом Верховної Ради України.

            В одному з Вами солідарна: дійсно, саме час «закатать рукава» та хоч щось виконати зі своїх передвиборчих обіцянок, адже нові вибори до Верховної Ради України не за горами. А дороги потрібні всім.


З повагою, депутат обласної ради                                                 Т. В. Демченко

Exit mobile version