Site icon inshe.tv

Вже відомо, хто понесе прапор України на відкритті Олімпіади в Парижі

Вже відомо, хто понесе прапор України на відкритті Олімпіади в Парижі 1

Українська тенісистка Еліна Світоліна нестиме прапор України на церемонії відкриття Олімпійських ігор-2024. 

Про це Світоліна повідомила в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт.

Наразі невідомо, Світоліна понесе синьо-жовтий стяг сама чи в парі з кимось. Так, на попередній Олімпіаді-2020 у Токіо прапороносцями від України були стрільчиня Олена Костевич та фехтувальник Богдан Нікішин.

Прапор України Світоліна нестиме у статусі чинної бронзової призерки Олімпіади з тенісу. Вона єдина в історії України тенісистка, що здобувала медаль у цьому виді спорту на Олімпійських іграх.

Світоліна стане третьою жінкою, що нестиме прапор України на церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор-2024. Першою була Яна Клочкова — у 2008 році.

Першим український прапор на Олімпійських Іграх ніс фігурист Віктор Петренко. Відбулося це на зимовій Олімпіаді в 1994 році.

Прапороносці зимової Олімпіади

Церемонія відкриття Олімпіади-2024 відбудеться у п’ятницю, 26 липня, о 21:00 за київським часом. Пряма трансляція — на Суспільне Спорт, місцевих телеканалах Суспільного та телеканалі Перший.

Загалом на ОІ-2024 буде розіграно 329 комплектів медалей у 32 видах спорту. Україну представлять 140 атлетів, які змагатимуться у 23 видах спорту. Олімпіада триватиме до 11 серпня.

Exit mobile version