Олімпійський комітет РФ також став агресором – президент МОК Бах зробив гучну заяву


14:0608.03.2024

Президент МОК Томас Бах прямо розкритикував російських лідерів, заявивши, що “кричуще порушення” ними Олімпійської хартії стало причиною того, що їхню країну відсторонили від участі в Паризьких іграх.

Про це пише The Guardian.

Використовуючи незвично різкі висловлювання, які ілюструють зростаючу напруженість у відносинах з Москвою, Бах також розкритикував Росію за “скандальні маніпуляції” з антидопінговою системою на зимових Олімпійських іграх в Сочі в 2014 році. І він наполягав на тому, що рішення дозволити росіянам, які виступають проти війни, змагатися в Парижі лише як нейтральним спортсменам – без прапора, гімну чи розпізнавальних знаків – було правильним.

Зростають очікування, що Росія повністю бойкотуватиме Ігри, відмовившись відправити до Парижа своїх нейтральних спортсменів. І, виступаючи в середу, Бах не був налаштований на компроміс.

“З кожним днем ми бачимо все більш агресивні заяви з боку російського уряду та офіційних осіб, – сказав він. “Прикметно, що ця агресивність виходить від того самого уряду, який стояв за скандальними маніпуляціями з антидопінговою системою до, під час і після зимових Олімпійських ігор у Сочі 2014 року.

“Важливо також те, що російський уряд, очевидно, ігнорує той факт, що він змусив нас діяти своїм вторгненням і анексією частини України, – додав він. “Вони навіть зобов’язали Олімпійський комітет Росії також анексувати частини, що знаходяться під юрисдикцією НОК України. Ось звідки все це: кричуще порушення Олімпійської хартії призвело до наших дій”.

Коментарі Баха з’явилися на наступний день після того, як міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив його в “зраді ідеалів олімпійського руху”. Але Бах заявив, що спортивний арбітражний суд підтримав “справедливий і ретельно вивірений” підхід МОК до російських і білоруських спортсменів.

Тим часом Бах також підтвердив, що будуть вжиті спеціальні заходи для забезпечення безпеки ізраїльських спортсменів на тлі зростаючої напруженості у Франції через війну в Газі.

Чоловіча збірна Ізраїлю з футболу, яка пройшла кваліфікацію на Олімпіаду, могла б грати в Марселі, Ліоні та інших місцях за межами Парижа, але Бах наполягає на тому, що вони будуть у безпеці в Олімпійському селищі і скрізь, де б вони не грали.

“Після огидного нападу на ізраїльську команду в Мюнхені завжди вживалися спеціальні заходи, завдяки яким ізраїльські спортсмени і влада відчували себе комфортно, – сказав він. “І те ж саме буде в Парижі, Марселі чи деінде. Там буде ізраїльське представництво”.

“Що стосується олімпійського селища в олімпійському русі, то ми всі рівні, і там буде рівне ставлення до всіх”, – додав він.

Нагадаємо, Міжнародна федерація гімнастики допустила до змагань російських і білоруських спортсменів. Україна закликає переглянути рішення



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube